Szakkörösök kiállítása

2024.05.27. 09:00

Ismét kézműveskednek Csepregen

A napokban nyitották meg a tavalyi elindított szakkörök zárókiállítását. Horváth Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd az igazgatónő ismertette a szakkörökkel kapcsolatos tudnivalókat.

Horváth László

A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával négy szakkör indult Csepregen

Forrás: Barasits Edina

A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával négy szakkör indult Csepregen, a mézeskalács, a makramé, a gyöngyfűzés és a gyertyaöntés – kezdte Nagyné Polgár Katalin, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője. - Induláskor még a művelődési házban folyt az alkotómunka, a felújítás miatt onnan ki kellett költözni. Ezalatt szüneteltek a szakköri összejövetelek, de miután berendezkedtek, ismét belevetettük magukat a kézműveskedésbe.

A szakkörökhöz az anyagokat, eszközöket és egy 20 videóból álló tananyagot az Nemzeti Művelődési Intézet biztosította. A csoportok ötfősek voltak.  

Nagyné Polgár Katalin a makramé és a mézeskalács szakkörök indítását vállalta és vitte végig. Jó volt látni a részt vevők fejlődését, az elején hallani a hangokat, hogy ez nekem nem megy aztán látni az arcokon a felismerést, hogy aha… már értem és meg tudom csinálni.

A gyöngyfűzést és a gyertyaöntést Ziembicki Erzsébet, a volt intézményvezető tartotta.

A középső iskola épületében berendezett kiállítás megnyitó résztvevőit Horváth Gábor alpolgármester köszöntötte. - Az itt kiállított darabok is mutatják, hogy jó úton haladnak a résztvevők – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában