Programkavalkád

2024.05.26. 17:15

Játék, móka és kacagás - Vármegyeszerte a gyermeknapot ünnepeltük - fotók

Vas Vármegye kisebb és nagyobb településein színes, szórakoztató rendezvényekkel várták a gyerkőcöket.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Benkő Sándor

Szombathelyen az Agora-MSH volt a rendezvény központja, ahol számtalan játék közül választhattak a gyermekek, akik még a Mesebolt Bábszínház műsorát is megtekinthették. Sárváron több helyszínen kínáltak programokat a kicsiknek, akiket ingyenes kisvonat fuvarozott ide-oda. Bucsuban pedig az önkéntes tűzoltók nyitották meg a szertárkaput és tűzoltóautókkal vitték rövid élménytúrára az apróságokat.

A vármegyeszékhelyen az Agora-MSH volt a városi gyermeknap központja. Kiss Andrea, az intézmény közművelődési igazgatója arról számolt be, hogy a programok zömét a szabadba tervezték, de két színháztermi produkciót is várta a gyerkőcöket: a Mesebolt Bábszínház Manógyár című előadása, valamint a világ legügyetlenebb, de legviccesebb bűvészének műsora. Kint pedig tényleg a bőség zavarával küzdhettek a gyerekek, akik nagyon sok minőségi, interaktív játék közül választhattak. Többek között az ELTE PPK hallgatói is kitelepültek, akik ügyességi feladatokat találtak ki az apróságoknak. Sokan próbálták ki a népi fajátékokat, valamint a Mester tér kínálta lehetőségeket is. 

Sárváron a Várparkban, a Csónakázó-tónál, a Nagyvárad utcai játszótéren, valamint a KRESZ parkban voltak gyereknapi programok, a helyszínek között pedig a SI-HU ingyenes kisvonat szállította a 14 év alatti gyermekeket.

Bucsuban a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartotta meg a „Nyitott szertárkapu” elnevezésű programot, melynek keretében két tűzoltóautóval ismerkedhettek meg az érdeklődő apróságok, akik természetesen be is öltözhettek lánglovagnak, aztán pedig szirénázó járművekkel vonulhattak a tűzeset képzeletbeli helyszínére. 

Forrás: VN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában