Fejlesztés

2024.05.26. 14:56

Kisbolt nyílt Csöngén a Magyar Falu Program támogatásával

Németh Péter helyi kötődésű vállalkozó nyitott kisboltot Csöngén, édesapja szülői háza szomszédságában a Magyar Falu Program támogatásával. Úgy véli, a boltnyitással egészséges versenyhelyzetet teremtettek a már meglévő kisbolt és üzletük között. A falusi diszkont technikailag már üzemel, a hivatalos megnyitóját szombaton délelőtt tartották meg.

Polgár Patrícia

Forrás: Ohr Tibor

Németh Péternek gyermekkora óta vágya volt, hogy boltos lehessen, felnőtt korára pedig ténylegesen is bolttulajdonossá vált, győri üzlete után nemrégiben Csöngén, édesapja szülői házának szomszédságában nyitott kisboltot. A projektet a kormány Magyar Falu Programja több mint 31 millió forinttal támogatta.

Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a boltnyitás kapcsán elmondta: 2021-ben a Magyar Falu Program újdonsága volt, hogy kisboltok támogatásáról is kiírás született. Ennek eredményeképp Észak-Vasban 46 nyertes 41 településen kapott összesen 612 millió forintot. Hozzátette: később, az energiaválság alatt a működésre is érkezett forrás a kisboltokhoz. - Mindezek a körülmények adták meg az alapot ahhoz, hogy Csöngén újabb szolgáltatás legyen biztosított az itt élőknek. Annak érdekében, hogy a kistelepülések támogatását folytathassuk, békére van szükség, ami alapot ad a további fejlődéshez. Ezért is fontos, hogy június 9-en a békére és ezzel a Fideszre szavazzanak – mondta el a képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában