Átadó

2024.05.24. 17:30

Modern notebookokot kaptak szentgotthárdi és körmendi diákok

A Széchenyi Terv Plusz Programban európai uniós finanszírozásból a Klebelsberg Központ és Magyarország Kormánya jóvoltából a Kölcsey-gimnázium és az Arany János Általános iskola diákjai több mint 160 laptopot vehettek át pénteken.

Horváth Zoltán Szabolcs

Dienes Norbert veszi át a laptopot dr. Szabó Barnától

Forrás: Szendi Péter

A körmendi Kölcsey-gimnáziumban két lépcsőben tudták átadni a 9. osztályos tanulóknak a 31 laptopot, amit három éven át tudnak majd a fiatalok használni. A digitális eszközöket Fodor István tankerület igazgatótól, valamint dr. Szabó Barna önkormányzati képviselőtől vehették át.

Forrás: Szendi Péter

Fodor István megfogalmazása szerint az új eszközöknek köszönhetően kitárul a világ a gyerekek előtt, de nem árt az internet veszélyeire is odafigyelniük. Dr. Szabó Barna azokra az időkre tekintett vissza, amikor még a Commodore-számítógépek jelentették a csúcstechnológiát. Azóta óriásit fejlődött a számítástechnika, így a diákok is egy rendkívül modern eszközt kaptak, amit nem csak a tanuláshoz használhatnak.

Laczó Tamás igazgató örömét fejezte ki, amiért a Kölcseybe is kerültek az EU-s projektnek köszönhetően notebookok.

Forrás: VN

A szentgotthárdi Arany János Általános Iskolába 134 laptop jutott, amit az oktatási intézmény 5-6. osztályos tanulói használhatnak. Az ünnepélyes átadáson Fodor István mellett Huszár Gábor polgármester volt a vendéglátó, Varga Éva Adrienn igazgató-helyettes segítségére. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában