Ikerváron a vándorbot

2024.05.24. 19:00

Összefogásból példát mutatnak - Küldöttgyűlés és Humanitárius Települések találkozója Vasban - fotók

Két nap, három esemény. Pénteken Bükfürdőn tarották meg az országos Vöröskereszt világnapi rendezvényét, valamint a küldöttgyűlést. Szombaton Ikeráron lesz a tizenkettedik Humanitárius Települések találkozója.

Horváth László

Díjakat is átadatk

Fotó: Szendi Péter

A kétnapos rendezvény megnyitóján részt vett Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Németh Sándor Bük polgármestere is. 

- A Magyar Vöröskereszt nagy elköteleződése, hogy a világnapi rendezvényt, a május végi kötelező küldöttgyűlést, és a Humanitárius Települések találkozóját egy hétégén tartsa meg – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Díjakat adunk át az önkénteseinknek, elismerjük a partnereink, támogatóink önzetlenségét. A 2023-as év már a kiteljesedés éve volt. Többek között folyamatosan szerveztük a véradásokat, az elsősegélynyújtó tanfolyamokat, elláttuk a katasztrófavédelmi teendőket. Az Ukrajnából érkező menekültek számára már az elsődleges segítségnyújtás mellett újabb feladatok jelentek meg. Úgy segítettük a beilleszkedésüket, hogy munkát, iskolát kerestünk, nyelvi tanfolyamokat szerveztünk. 

A program szombaton Ikerváron folytatódik, falu ad otthont a Humanitárius Települések XII. Országos Találkozójának. Ikervár egy évig büszkén birtokolhatja a vándorbotot, amelyet Komlótól vett át, és ezen a rendezvényen köszöntik a 16 új tagtelepülést.

- A cím elnyerésére rendszeresen pályázatot írunk ki, a fő cél, hogy a Magyar Vöröskereszttel együttműködve támogassák a munkánkat – ezt már Fondor Antalné dr., a Vöröskereszt elnöke közölte. – A véradásszervezésre, a diákok oktatásra, a különféle – elsősegélynyújtó – bemutatók megtartására gondolok.  Összesen több mint 80 önkormányzat van a humanitárius települések között. Szombaton lesz tapasztalatcsere, kötetlen beszélgetés. A vándorbotra pedig felkötjük az új települések zászlóját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában