Választás 2024

2024.05.27. 16:14

Szombathelyen kátyúzhatna is a Szova, helyette az ÉSZ lobogóit rakják ki

Szombathelyen káytúzhatnának, járdát, parkolót is építhetnének a Szova Nonprofit Zrt. dolgozói, ám úgy tűnik, két héttel az önkormányzati választás előtt más feladatot kaptak: Nemény András és a baloldali politikusok kampányát kell segíteniük.

ÉSZ-lobogók a Petőfi Sándor utcában

Fotó: Cseh Gábor

Megdöbbentő videófelvétel látott napvilágot hétfő délutánt: Szombathelyen a belvárosban a Szova Nonprofit Zrt. munkatársai teszik ki az Éljen Szombathely (ÉSZ) zászlóit. A videós anyagot az Ébresztő Szombathely Facebook-oldal osztotta meg. 

Szembetűnő: az önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság munkatársai mindezt a legnagyobb természetességgel teszik, mintha csak egy nemzeti ünnep előtt helyeznék ki a magyar lobogót. Csak most a piros-fehér-zöld zászló helyett a baloldali jelölő szervezet, az ÉSZ logójával ellátott kis zászlókat rakják ki a lámpaoszlopokra. 

Szombathely SZOVA
A belvárost az ÉSZ-plakátok után elárasztják az ÉSZ lobogói is
Fotó: VN

A Fidesz szombathelyi politikusai hetek óta mondják: közpénzből, egészen pontosan a város pénzéből kampányol a baloldal. A plakátbotrány már az országos sajtóban is visszhangra lelt, most itt az újabb, országosan is botránygyanús ügy. A Szova NZrt. dolgozói akár kátyúzhatnák is a város úthibákkal, gödrökkel, kisebb-nagyobb lyukakkal teli útjait, helyette munkaidőben a baloldali szervezet, az ÉSZ zászlóit tűzik ki. 

Kérdésekkel fordultunk a Szova Nonprofit Zrt.-hez, hogy megtudjuk, miért a cég munkatársai rakják ki a baloldali jelölő szervezet kampányzászlóit városszerte? Mennyi munkatárs mennyi idejét köti le ez a munka? Rákérdeztünk arra is, milyen más feladato(ka)t végez el a Szova NZrt. az ÉSZ-es (MSZP-s, LMP-s, DK-s, Momentum-os) politikusok kampányát segítve Szombathelyen? Kinek az utasítására teszik ezt a Szova munkatársai? 

Ha választ kapunk, közöljük. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában