Büntetés

2018.05.24. 09:04

Félrevezette a hatóságot – Pénzbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség

Jóhiszemű volt az okmányirodai ügyintéző: elhitte a férfinak, hogy elveszítette a kocsija rendszámtábláját és a forgalmit is. Egyszerre. Kiderült: Ausztriában vették el az okmányt, mert közlekedésre alkalmatlan volt a kocsi. Most pénzbüntetés várhat a félrevezetőre.

Bakos Ágnes

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat hatóság félrevezetésének vétsége miatt. A vádlott Ausztriában autózott tavaly ősszel: közút ellenőrzés alá vonták, az autóját közúti közlekedésre alkalmatlannak találták az osztrák rendőrök, ezért elvették a forgalmi engedélyt és leszerelték a rendszámot.

Nem esett kétségbe az autós: egy hét múlva bement a sárvári okmányirodába és bejelentette, hogy elvesztette a forgalmit, a rendszámtábláit pedig ellopták. Az ügyintéző elhitte: új forgalmi engedélyt állított ki és új rendszámot adott ki. Kiderült, hogy hamis volt a bejelentés, a szombathelyi ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék pénzbüntetésre a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában