105 gyerek, 1 tulipánfa

2018.04.24. 17:55

Harmadszor ültettek fát a város legifjabb polgárainak köszöntésére Celldömölkön

 Három év, három tulipánfa: az idén is elültették a celli városházánál a Celldömölk legifjabb polgárait köszöntő fát. Tavaly 105 kisgyerekkel gyarapodott a város, közülük hetvenheten a Kemenesaljai Egyesített Kórház népszerű szülészetén látták meg a napvilágot.

Ölbei Lívia

A faültetés rituáléja a városházánál, a tavaly született celli polgárokkal és szüleikkel. A friss tulipánfa mögött balra: Fehér László polgármester Fotó: Gyuricza Imre

 

Celldömölkön ez az esemény is a tulipánról szól: a város legifjabb lakói minden évben kapnak egy tulipánfát – ez a születés fája, amely valóságosan és szimbolikusan a szülőhelyhez való kötődést, a celldömölki, kemenesaljai identitást hivatott erősíteni. Már három tulipánfa jelzi a városháza közelében, hogy eleven a hagyomány, amelynek értelmében ezúttal is Fehér László polgármester köszöntötte a város tavaly született ifjú polgárait és szüleiket. A polgármester kiemelte: örömmel tölti el, hogy a családok gyermeket vállalnak, sok sikert kívánt ehhez a felelősségteljes, örömteli hivatáshoz.

A faültetés rituáléja a városházánál, a tavaly született celli polgárokkal és szüleikkel. A friss tulipánfa mögött balra: Fehér László polgármester Fotó: Gyuricza Imre

Dr. Wächter Walter járási tiszti főorvos egyenesen a születés városának aposztrofálta Celldömölköt. A megtisztelő titulust a tiszti főorvos okfejtése szerint például a kórház szülészetének működése okán érdemli meg a város. Dr. Wächter Valter külön elismerését fejezte ki a védőnőknek: gondoskodó munkájuk elengedhetetlen a kisgyerekek harmonikus fejlődésében.

Fehér László, Söptei Józsefné alpolgármester és Farkas Gábor jegyző – csatlakozva a tisztiorvosi véleményhez – egy-egy szál tulipánnal köszöntötték a körzeti védőnőket: Kreifné Takács Juditot, Nagyné Deé Beátát, Obrázné Nagy Boglárkát, Martoniczné Németh Évát, Császár Szandrát és Horváth Hajnalka járási vezető védőnőt.

A babák a névre szóló emléklap mellé ajándékot is kaptak az önkormányzattól. Összesen 105 kisgyermeket hívtak meg az eseményre, közülük mintegy hetvenen tudtak részt venni a faültetés rituáléján: tele volt a városháza díszterme zsivajjal, az előtér pedig babakocsikkal. Amikor azonban a Koptik Odó utcai óvoda Vackor csoportja színre lépett, a kicsik figyelmesen hallgatták az óvodásokat.

Az esemény záróakkordja volt a faültetés: az immár harmadik celldömölki tulipánfánál is tábla emlékeztet arra, hogy ez itt a születés fája – és már a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában