útfelújítás

2018.03.16. 15:32

Minden úton szilárd már a burkolat Vépen

Jelentős útfelújításokon van túl Vép: több forrásból is jutott pénzt a közlekedési feltételek javítására a városban, de vannak még feladatok.

Vas Népe

Az egyik ünnepélyes útátadáson Ágh Péter, a háttérben Kovács Péter polgármester Fotó: Ohr Tibor

A hitel nélküli önkormányzatok kormányzati fejlesztési támogatásából előbb a Deák és a Táncsics utcák újultak meg 112 millió forintból, majd második körben ugyanekkora összegből 11 vépi utca kapott új burkolatot, akkor járdák felújítására és a temetői urnafal felállítására is jutott – idézte fel az lemúlt időszak beruházásait Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett még a városháza belső felújítására, amelyre egy belügyminisztériumi pályázatban valósulhatott meg. Ugyancsak belügyi forrásból, 9 millió forintból kezdődhet az óvoda vizes-blokkjainak felújítása.

Az egyik ünnepélyes útátadáson Ágh Péter, a háttérben Kovács Péter polgármester Fotó: Ohr Tibor

Összesen több mint 100 millió forintos tétel a napelem és az épületenergetikai pályázat: a városházát, az iskolát és a kultúrházat érintette. Közben mintegy 150 millió forint lesz a Zöld Város pályázat, amelyből az egész belváros szépül. Ágh Péter sorolta még: az úgynevezett ASP pályázat az ügyviteli számítógépes rendszer megújítását szolgálta, mintegy 7 millió forintból. – Köszönöm az elmúlt négy év együttműködését a vépieknek. Sok még a feladatunk, továbbra is azon dolgozunk, hogy lépésről lépésre előrébb tudjon haladni a város – fűzte hozzá az összegzéshez a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában