összehívás

2018.03.21. 07:00

Nyugodt év van mögöttük – Ülést tartott a Vas Megyei Védelmi Bizottság

A 2018. évi feladat- és pénzügyi tervet is elfogadták a Vas Megyei Védelmi Bizottság tegnapi ülésén.

Vas Népe

Mesics Zoltán, dr. Bognár Balázs, Harangozó Bertalan, dr. Baán Mihály és Kocsis Lajos Fotó: Nagy Jácint

A megyeháza címertermében a bizottság tagjait Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke és dr. Baán Mihály alezredes, a bizottság titkára tájékoztatta a 2017. november 23-i ülés óta történtekről. Mint elhangzott, sem az időjárási helyzet, sem más események nem indokolták a bizottság rendkívüli összehívását. Az árvizek és a helyi vízkárok elleni védekezésre történő felkészülés feladatairól Gaál Róbert, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Sütheő László, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese adott tájékoztatást. Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató az árvízi felkészülés mellett szólt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság 2017. évi hatósági megelőzési eredményeiről, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos, valamint a tűzmegelőzési tevékenységéről, a segélyhívás és a megyei műveletirányítás rendszeréről.

Tóth Csaba alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka a katonai toborzás aktualitásairól és az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer fejlesztésének megyei helyzetéről adott tájékoztatást.

Mesics Zoltán, dr. Bognár Balázs, Harangozó Bertalan, dr. Baán Mihály és Kocsis Lajos Fotó: Nagy Jácint

A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztályát Kocsis Lajos ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Mesics Zoltán tűzoltó alezredes képviselte az ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában