Városi ötletpályázat fiataloknak

2018.09.24. 21:04

Online zarándoklat: mutassák meg, nekik miért fontos Szent Márton

A fiatalok számára is közel akarják hozni a város legnevesebb szülöttjét: az önkormányzat ötletpályázatot írt ki Szent Mártonline címmel mobil­alkalmazások készítésére.

Merklin Tímea

Csapláros Andrea a Szent Mártont ábrázoló csempével

Fotó: Unger Tamás

A legjobb demo mobilalkalmazást az önkormányzat a díjazáson túl a New Pilgrim Age (NPA) projekt keretében részben vagy egészben fejleszti. A New Pilgrim Age lényegében egy modern kori zarándoklatot takar, amelynek van vallási vonatkozása, de összesodorja vele a régészeti-történeti, kulturális, néphagyományokkal foglalkozó, gasztronómiai szálakat is – mondta Csapláros Andrea, a pályázati partner Savaria Múzeum igazgatója (a képen egy Szent Mártont ábrázoló, rekonstruált csempével, amely eredetileg a Romkertből került elő).

Csapláros Andrea a Szent Mártont ábrázoló csempével
Fotó: Unger Tamás

– Az a cél, hogy a Szent Márton-év után se feledkezzünk meg ezekről a hagyományokról. Szeretnénk a fiatalokat is bevonni, különben iskolás koruk után nincs sok lehetőségük találkozni a Szent Márton-hagyományokkal. Legyenek ők maguk az élő hagyomány alakítói, mutassák meg, nekik miért fontos Szent Márton városa, és hogyan tudják idegeneknek mindezt átadni. Ez egy közép-európai program; nem csak Szombathelyen zajlik. A Szent Mártonline mobilalkalmazások készülhetnek egyénileg és csapat által is, a beadási határidő: november 5-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában