Príma

2017.09.27. 13:00

Dragomán György – A Vas Megyei Prima Díj magyar irodalom jelöltje

Dragomán György író, drámaíró, műfordító. Márai Sándor- és József Attila-díjas prózaíró, könyvei több mint harminc nyelven jelentek meg. Drámáit és művei színpadi adaptációit Európa-szerte játsszák a színházak.

VN

Marosvásárhelyen született, családjával 1988-ban települt át Magyarországra. A szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán folytatta tanulmányait angol-filozófia szakon. Az Eötvös József Collegium és a Láthatatlan Collegium diákja volt. Diplomát végül angol szakon szerzett, majd folytatta tanulmányait az ELTE PhD-képzésén, témája a modern angol irodalom volt. Szabó T. Anna költővel a szombathelyi évek alatt ismerkedett meg, két fiuk született.

- Írni tizenhárom évesen kezdtem, egy képet láttam meg, olyan tisztán és plasztikusan, hogy úgy éreztem, le kell írnom. Azóta is ezzel kísérletezem – fogalmazta meg Dragomán György.

Első regénye, A pusztítás könyve 2002-ben jelent meg, azóta napvilágot látott A fehér király, a Máglya, valamint az Oroszlánkórus című novelláskötet.

Ha nem ír, akkor többnyire fordít, honlapokat szerkeszt vagy filmkritikákat jegyez, hallatja hangját köz-életi kérdésekben is.

Pihenésképpen pedig főzni szokott, gasztronómiai írásai a honlapján is olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában