Négy múzeumba fél áron

2017.10.24. 19:29

Vasárnap ingyenes tárlatvezetés is jár a belépőjegy mellé

Október nálunk a múzeumok hónapja. Megyekártyával rendelkező olvasóink most vasárnap fél áron válthatnak belépőjegyet a Savaria Múzeumba, a Szombathelyi Képtárba, a Vasi Skanzenbe és az Iseumba.

VN

A Savaria Múzeum legújabb kiállítását is ajánljuk Fotó: VN-archív

A Savaria Múzeumban három időszaki kiállítás fogadja a látogatókat. A Fényérzék – Személyes kiállítás több mint négyszáz fotográfián keresztül mutatja be Szombathely csaknem száz évet átfogó – az 1860-as évektől a 20. század 60-as éveiig ívelő – történetét, az Ezüstbe zárt világegyetem című kamaratárlat Gothard Jenő asztrofizikai kutatásaiba enged betekintést a sokoldalú tudós csillagászati fényképeinek segítségével, míg a régészeti-néprajzi kiállítás a kőbalta történetét bemutatva a klímaváltozást befolyásoló természeti beavatkozásra hívja fel a figyelmet. Mindemellett a múzeum emeleti termeiben régészeti, föld- és őstörténeti, valamint az ókori Savaria mindennapjait bemutató állandó kiállítás tekinthető meg. Az épület alagsorában római kőtár (lapidarium) mutatja be Savaria római kőemlékeit.

A Savaria Múzeum legújabb kiállítását is ajánljuk Fotó: VN-archív

Az Iseum Savariense Régészeti Műhely az egyetlen, rekonstruált római templomban működő múzeum. Állandó kiállításán a szombathelyi Isis-szentély páratlanul gazdag régészeti emlékanyagát és Pannonia vallástörténetét bemutató tárlat várja a látogatókat. Az ott látható leleteken keresztül feltárul előttünk az antik ember vallásos világlátása, amely révén a klasszikus ókor megértéséhez juthatunk közelebb.

A Szombathelyi Képtár falait „beszőtte” a textil. Az intézmény miniatűr textiljeiből látható bőséges válogatás, bemutatkozik a Minta Alapítvány és a fiatal generáció is: a Metropolitan Egyetem hallgatóinak változatos technikával készült, új törekvéseket mutató alkotásai is megtekinthetők.

A Vasi Skanzenben még látható a Fényérzék kiállítássorozat részeként nyílt fotókiállítás, amely a hagyományos paraszti közösségek életét örökíti meg, de nyitva vannak a parasztporták is, ahol a hajdani falvak mindennapjait ismerhetik meg a látogatók.

Október 29-én, vasárnap a félárú belépőjegy mellé mást is kínálnak: 15 órakor ingyenes tárlatvezetés lesz a Savaria Múzeum, az Iseum Savariense és a Vasi Skanzen állandó kiállításain, 16 órakor pedig a Savaria Múzeum Fényérzék/Személyes című tárlatán, valamint a Szombathelyi Képtár és a Vasi Skanzen időszaki kiállításain. A teljes árú jegy aznap 500, a kedvezményes 250, a családi belépő pedig ezer forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában