Rakovszky Zsuzsával indult

2018.02.13. 19:14

Nyitrás diák, Gubián Ádám a Megavers 10 középdöntőjében

Országos televíziós tehetségkutató versmondó verseny, a Megavers 10 középdöntőjébe jutott a Nyitra utcai iskola diákja.

VN

Gubián Ádám Fotó: Vásárhelyi-Tompa Eszter

 

Gubián Ádám
Fotó: Vásárhelyi-Tompa Eszter

„A versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse klasszikus és kortárs költők műveit” – ebből az apropóból indított tehetségkutató versenyt kilenc évvel ezelőtt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok Televízió. Megavers 10 néven azóta is nagy sikerrel zajlik az országos tévés versmondó verseny, amelynek idén a középdöntőjébe jutott Gubián Ádám, a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

Az idei vetélkedőn a kortárs költészet került reflektorfénybe. A február 10-én Szolnokon megrendezett előválogató harmadik napján Rakovszky Zsuzsa A Kettő és az Egy és Varró Dániel Email című versével készült Ádám, végül a helyszínen az előbbi mellett döntött – teljesítménye alapján a háromtagú zsűri úgy határozott, bekerül a legjobb 25 versenyző közé. A középdöntőket március 2-án és 3-án tartják az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ kamaratermében, a döntőt pedig április 11-én a Liszt Ferenc Színházteremben. A középdöntőkből a zsűri és a közönség öt-öt versenyzőt juttathat tovább a szavazataival, így összesen tíz fiatal kerül a döntőbe.

Ma újra Szolnokra utazik Ádám, portréfilmet forgatnak róla, és felkészítik a középdöntőre, amelyre Szabó Lőrinc, Kosztolányi Dezső és Kányádi Sándor egy-egy költeményét viszi, azok közül választ majd egyet a verseny napján – tudtuk meg Ádám édesanyjától, Vásárhelyi-Tompa Esztertől. Ahogy a szervezők fogalmaztak: „A megmérettetésben részt vevő fiatalok, a neves színészekből és szakemberekből álló zsűri, valamint a közönség tagjai ezzel a rendezvénysorozattal kívánják megbecsülésüket kifejezni a magyar és egyetemes költészet értékei iránt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában