Ferencz Eszter

2018.02.19. 19:29

A tus és az aranyfüst kombinációja díjat ért

Különdíjban részesült Ferencz Eszter a miniatúrák nemzetközi biennáléján. Ez a VoVa MINIArt.

Csizmadia Anna

Ferencz Eszter négy éve fest, de már többször díjazták munkáit Fotó: Pungor Péter

Ötödször rendezték meg a VoVa Miniart Biennálét a vonyarcvashegyi művelődési házban. A kétévente meghirdetett pályázatra a világ bármely pontjáról nevezhetnek művészek. – Az idén tizenegy országból érkezett hozzánk 182 pályamunka, ami a biennálé történetében rekordnak számít – tudtuk meg Illésné Major Juliannától, a kiállítás szervezőjétől. – Nem csak a környező országokból neveztek. Érkezett pályamunka Brazíliából, Angliából és Törökországból is.

Eszter jó példa a hazai kortárs képzőművészeknek, hogy nem kell félni a megmérettetéstől. Úgyhogy a bátorságáért külön becsülöm őt.

Ferencz Eszter négy éve foglalkozik festészettel. Volt már önálló kiállítása itthon és Olaszországban is. Pályázati tárlatokon pedig rendszeresen állítják ki munkáit Magyarország különböző városaiban. – Mindkét pályamunkám a Horizont címet viseli – mondja Eszter. – A különdíjas kép elsősorban a technikájával hívta föl magára a zsűri figyelmét: különlegesnek ítélték a tus és aranyfüst kombinációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában