Díjnyertes fotók

2018.11.27. 20:10

Kércz közönség-kedvence a kuvikja – a neves fotós előadása a Hölgyklubban

„Természetes szépségek” címmel tartott előadásán gyönyörű fotóival a körülöttünk lévő világ csodáit mutatta be érdeklődő közönségének Kércz Tibor természetfotós, a TIT Hölgyklub legutóbbi vendége.

Civil/Tátrainé Kulcsár Irén

Fotó: Tátrainé Kulcsár Irén

A vegyészmérnök végzettségű és ma is aktívan dolgozó, vasi gyökerű fotós gyerekkorában és későbbi útjai során is mindig szívesen fényképezte a természet csodáit, de csak öt évvel ezelőtt érett meg benne a gondolat, hogy tudatosan készítsen természetfotókat. Fotós tanfolyamot végzett, ahol a természetfotózást választotta, profi felszerelést, fényképezőgépeket vásárolt, hogy megvalósítsa álmait: megélni és rögzíteni a csodálatos természet varázslatos pillanatait – itthon és külföldön egyaránt.

Fotó: Tátrainé Kulcsár Irén

Szabad idejében utazik, olyan egzotikus tájakat keres föl, ahol kevesen járnak: kedvencei a sarkvidéki témák, az ott élő különlegesen szép élőlények és a csodálatos tájak megörökítése. Fotóival küldetést is tejesít, ráirányítja a figyelmet azokra az állatfajokra, amelyek a klímaváltozás miatt önhibájukon kívül veszélybe sodródtak.

Fotó: Tátrainé Kulcsár Irén

Alkotásaival egy sor nemzetközi fotópályázaton szerepelt nagy sikerrel: tavaly decemberben a The Comedy Wildlife Photograhy Awards az év leghumorosabb fényképének választotta három kuvikról készült „Segítség!” című fotóját, az idén a 14. Oasis Photo Contest pályázaton elnyerte az „Emlős” kategória első helyét, valamint az abszolút fődíjat is, és november 3-án Moszkvában a 12. Golden Turtle nemzetközi természetfotó-pályázaton a „Human and nature” kategóriában a 2. díjat sikerült elhoznia.

Ez alkalommal a szombathelyi Hölgyklub közönségének kis csokrokban, zenei aláfestéssel vetítette különlegesen szép és érdekes fotóit, melyeket itthon, Kanadában, az Északi, és a Déli sarkon, valamint Afrikában és Japánban készített. Kedvenc témájaként említette a sarkvidéki állatokat, a fehér, havas és fagyos tájakat, valamint a pár éve Japánban, a koronás darvakról készült fényképsorozatot is, amelyeket nagy sikerrel mutatott meg az érdeklődő klubtagoknak.

A tavalyi díjnyertes kuvikkép világszerte meghozta számára az ismertséget. A pályáztató cég eladta a kép jogát egy fotóügynökségnek, amely közölte, hogy eddig csaknem 400 millióan (!) megnézték a fotóját: „Ha csak 40 millió embert sikerült a tréfás fényképpel mosolyra fakasztanom, már érdemes volt élni és fotózni” – mondta közönségének boldogan a jeles fotográfus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában