Frissen Vasból

2021.04.11. 11:11

A magyar költészet napja: vers online – Videó

A magyar költészet napja alkalmából felkértük a celldömölki Soltis Lajos Színházat, hogy segítségükkel méltóképpen ünnepelhessünk.

vaol.hu

Temesi Zsolt Ady Endrével nyitotta a versek sorát: Párizsba beszökött az ősz. A háttérben Erdélyi Zsolt Max festményei – rőzse-dalok

Fotó: Cseh Gábor

A járvány már több mint egy éve meghatározza az életünket, a kormány lépcsőzetes nyitása még nem terjedt ki a kulturális életre, nincsenek színházi előadások, koncertek. Ahogy tömegrendezvények sem, ahol méltóképpen lehetne tisztelegni április 11-én, József Attila születésnapján a számos nagy előd (Ady Endre, Juhász Gyula, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, felsorolni is nehéz lenne mindnyájukat) és a kortárs költők előtt.

Temesi Zsolt előadásában Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség című versét hallhatják. A videó részlet a Soltis Lajos Színház készülő dokumentumfilmjéből, mely a Pannonia Pictures gondozásában fog megjelenni ez év júniusában. A film a színház elmúlt 10 esztendejét dolgozza fel interjúk és játékfilmes elemek segítségével. Temesi Zsolt az egyik forgatási napon ezzel a verssel lepte meg a stábot. Fogadják sok szeretettel!

A költészet addig él, amíg éltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában