Frissen Vasból

2021.08.12. 11:30

Már belakták a pajtát – A hatodik előadásra készülnek a nádasdi kultúrhelyszínen

Az elmúlt év októberében adták át a nádasdi kultúrpajtát, amely azóta a település meghatározó közösségi terévé vált. A pajtában egyik program éri a másikat, jó a kihasználtság. Érdeklődés is van a rendezvényekre, nemcsak helyből, hanem a környező településekről is.

Tóth Judit

Nemrég A mi kis falunk nagy napja címmel tartottak közösségi programot, amelynek javarészt a kultúrpajta adott helyet. Kiállítást nyitottak Perjési Balázs és Kustán Barnabás amatőr alkotók természetfotóiból, volt bagolytúra több mint száz résztvevővel, majd egész napos kultúrfolyam vette kezdetét horgászversennyel, közös főzéssel, tűzoltó-bemutatóval, gyerekprogramokkal és táncos-zenés produkciókkal.

– Nagyon szeretjük a pajtát, jól belaktuk az utóbbi hónapokban. Az épület beváltotta a hozzá fűzött reményeket, igazolta, hogy szükség volt rá. Maximálisan ki tudjuk használni ezt a helyet rendezvényeinkhez, közösségi programjainkhoz és vásárainkhoz – mondta Földes Tímea, a kulturális feladatokat is ellátó Együtt Nádasdért Egyesület elnöke.

A település befogadóhelyként sikerrel pályázott a Déryné-program országjárására, így már a hatodik előadásra készülnek a nádasdi kultúrhelyszínen.

– Tavaly egy előadást tudtunk megtartani a Déryné-­program jóvoltából, aztán jöttek a korlátozások, és le kellett állnunk. De a nyitással együtt mi is beindultunk, most már a hatodik színházi estét készítjük elő. Ez a maximum egy évben. Augusztus 18-án egy Vas megyei társulat lesz a vendégünk. Celldömölkről a Soltis Lajos Színház érkezik hozzánk Szigligeti Ede A cigány című darabjával. Ezt az előadást láttuk már korábban, és egy helyben működő amatőr színjátszó csoporttal mi is előadtuk 2003-ban. Sajnos ez a színházi csapat azóta megszűnt, de mi mindenképpen szerettük volna összehozni ezt az előadást a pajtában, hiszen ez tökéletesen megfelelő helyszín a produk­cióhoz.

Földes Tímea azt is elmondta, hogy kultúrpajta nagyobb előadások befogadására is alkalmas, eddig nem volt gond a díszletezéssel, minden befért. Szerencsére a településen van igény a minőségi kikapcsolódásra, az itteniek a színházi előadásokat különösen kedvelik. Majdnem száz nézővel megy egy-egy színházi est, ez nagyon jónak számít a nagyjából ezerháromszáz lakót számláló faluban.

A pajta 272 négyzetméteres, kétszáz ember kényelmesen elfér benne. A nádasdi kulturális és közösségi élet igencsak mozgalmas, kell is a hely az olyan ünnepi alkalmakra, amikor jókedvvel gyűlik össze a falu apraja-nagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában