Rejtett tartalékok

2023.04.19. 14:00

Léghajó, avagy igazi élmény volt a festés

Molnár Eszter vezetésével ezúttal Szinyei Merse Pál Léghajó című festményét készítették el három óra alatt az élményfestő program résztvevői.

Tóth Judit

Molnár Eszter vezetésével ezúttal Szinyei Merse Pál Léghajója szállt fel újra

Fotó: Jámbori Tamás

Különös atmoszférája van annak, amikor egy nyüzsgő vendéglátóegységben fest képet valaki. Érdekes, hogy nincs zavaró tényező, az alkotó el tud merülni a tevékenységben, sőt azt is rendre bebizonyítja, hogy vannak rejtett tartalékai. Molnár Eszter élményfestésein mindenki kihozza magából a művészt. Pedig a legutóbbi alkalommal nem volt könnyű a feladat: Szinyei Merse Pál Léghajó című művét készítették el az élményfestők. A kép optimista hangulatot sugall, maga a művész is egy újrakezdés első szakaszában festette. 

Szinyei komolyan érdeklődött a technikai újítások iránt – akadémiai évei alatt például repülőgép összeállításával is megpróbálkozott –, így sógora léghajós utazása azonnal megihlette. A képen a léghajó lebegése az emberi gondolatok szárnyalását és a művészi szabadságot is jelképezi. Ezt élték meg a Nagy Kunst és Molnár Eszter jóvoltából az amatőr alkotók is a hétvégi élményfestésen a Mátyás-kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában