Előadás

2023.05.15. 13:07

Nagy szélben, tüzes nyelvek alakjában

Dr. Orosz Atanáz görögkatolikus szerzetes, püspök, egyházi író tartott előadást A Szentlélek szerepe az Ősegyházban és ma címmel a Keresztény Értelmiségek Szövetsége körmendi csoportja programján.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A főpásztor kiemelte: a legfőbb feladat a Szentírás igazságait elmélyíteni a szívekben. A húsvét utáni napokban a feltámadott Jézus köszöntjük, aki "első gesztusból" az apostoloknak a Szentlelket adta át. Az idén a korábbiaknál is jobban átérezhetjük, hogy Jézus békességet továbbított a tanítványainak, amire napjainkban is nagy szükség van. 

Az apostolok arról számoltak be, hogy a Szentlélek forrasztotta őket eggyé - mondta az előadó, majd így folytatta: Jézus Krisztus születésének és főként feltámadásának ünnepe az evangéliumokban hangsúlyosabb volt, mint pünkösd, ami a Szentlélek eljövetelét jelenti.  Húsvét után, az ötvenedik napon szállt le a Szentlélek nagy szélben és tüzes nyelvek alakjában az apostolokra. Különleges csodája azt is eredményezte, hogy az apostolok igehirdetését a legkülönbözőbb vidékekről Jeruzsálembe gyűlt zarándokok egyformán megértették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában