A mi sziklás Madonnánk

2023.06.03. 13:29

Nagy érdeklődés van a Leonardo-kép után, amiről Tóth Csaba vidóelőadásokat publikált a világhálón

A Vasszécsenyben élő Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész Leonardo da Vincivel kapcsolatos korszakos felfedezéséről tartott előadásait eddig több mint tízezren látták.

Merklin Tímea

Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész

Forrás: VN-archív

A mi Sziklás Madonnánk – amiről ITT írtunk >> – népszerűsége túllépte a vasi érdeklődési kört, és már legalább országos figyelem irányul rá.  

Videóinak nézettségét figyelemmel kísérjük, (ITT >>) mert nem csak helyi értékű, hanem országosan is példa, amit Tóth Csaba a múlt századi és kortárs Vasvármegyei képzőművészet érdekében tesz. Előadásokat tart, ahova meghívják, és azokról már több videót készítettek. A Leonardo felfedezésről a Martineum Felnőttképző Akadémián és a szombathelyi egyetemi Forrásközpontban beszélt, ezeknek több verziója került fel a világhálóra, és most már összesen több mint tízezer ember látta. Tóth Csaba videóinak nézőszámát tekintve tulajdonképpen minden ezres átlépése ünnep, hiszen egészen rendkívülinek számít, hogy Vas megyei vonatkozású kulturális téma ennyire forog a hazai képzőművészet iránt érdeklődők körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában