Nem fogunk unatkozni!

2023.07.07. 07:00

Itt a nagy hétvégi programajánló - Pinka-Völgyi Halas Napok, aratóünnep Bükön és Vesszős fesztivál

Polgár Patrícia

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

Halételek sokasága, horgászverseny, zene

Horgászverseny, halételek sokasága és szórakoztató gyermek- és felnőtt programok várják mindazokat, akik szombaton kilátogatnak a IX. Pinka-Völgyi Halas Napokra.

A program idén is a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében valósul meg, gyönyörű környezetben, az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ területén. A szervező fontosnak tartja, hogy ez a nap a horgászat, a halételek iránt érdeklődő közönségé, a családoké lehessen. Ebben az évben is megrendezik barátságos horgászversenyüket, három kategóriában, majd a családok, baráti társaságok részvételével jobbnál jobb ételek – közel 2000 adag – készülnek a halászléfőző és halételkészítő versenyen. A délelőtti versenyek után a Matula-programban tartják meg Bodó Iván könyvbemutatóját. A Naplóm a halásztanyám című könyv bemutatóján megismerhetik Bodó Iván szerzőt, aki afféle modern Matula bácsi: ismeri a Balatont, mint a tenyerét, és mindenféle élőlénnyel barátságokat köt, így kezd gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán. A könyv a természet örök körforgását is megmutatja. Fellépnek a Vaskeresztesi hagyományőrzők, a Szombathelyi Kötélugró Klub, Brandnyúl és a Žgano együttes. Lesz tombola, borkóstoló és rengeteg gyermekprogram.

© Cseh Gábor
Az idén sem marad el a horgászverseny, közben halételek készülnek
Forrás: VN-archív/Cseh Gábor

Tizennégy bandát várnak az ünnepre - Szentmisével indul, aratóbállal zárul

A 32. aratóünnepre készülnek Bükön. Július 8-án, szombaton 17 órától a kemping melletti területen 14 aratóbanda tartja meg a kézikaszás bemutatóját.

 

Vesszős fesztivál, falunap, képeslapgyűjtők

KONCERT 
SZOMBATHELY Július 8., szombat 19.30 – Bohém: a Diabolus In Musica, az Ördög zenekar akusztikus kiadása koncertezik a Bohémban. Vendégük a szombathelyi gitáros, Will Burn. Kapunyitás 18 órakor. Július 12., szerda 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Szerda esti akusztik. Petruska.

RENDEZVÉNY 
LUKÁCSHÁZA Július 8., szombat – Közösségi Ház: falunap. Villám sakkverseny, borparádé, felnőtt és gyermekkoncertek, táncos bemutatók, habparty, tombola, bál, csillámtetkó, arcfestés, lufibohóc vár kicsiket és nagyokat. 17.30-kor fellép Varga Miklós. 

RÁBAPATY Július 8., szombat – Liget: Családi Vesszős Fesztivál. A nap folyamán lesz: kispályás focibajnokság, főzőverseny, Rábapatyi Dalkör, Szeredy Krisztina és Leblanc Győző operettműsora, Nagy Jonathan bűvész, Crazy Legs Dance School hiphop, Rise Aerial Arts Répcelak, Mr. Rick, Matyi és a hegedűs, Kádár Ferkó fotószínháza. Kísérőprogramok: kosárfonás, lufibohóc, arcfestés, veterán motorok, légvár, hajfonás, lovaglás, Répcelaki Sajtmesterek kóstolója. 

VÉP Július 8., szombat –Sportpálya: Világ Közepe Fesztivál. A programok sorában: kutyabemutató, tizenegyesrúgó verseny, bábszínház, habparty, koncertek (Holttér, Vadvagány, Hakuna Matata Kuna Vali és testvérei, Dirty Slippers, Intermezzo Latin, Opitz Barbi, Sihell Ferry és Henna), táncos műsorok, tombola, tűzijáték és utcabál. 

KIÁLLÍTÁS 
SZOMBATHELY Július 8., szombat 10 óra – Berzsenyi Dániel Könyvtár, földszinti előadóterem: A Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete országos kiállítás és találkozó. A kiállítást megnyitja dr. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató. A tárlat megtekinthető augusztus 3-áig a nyitvatartási időben.

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában