Siker

2023.07.16. 07:59

Schneider Zoltán vehette át szombaton este a Hollósi Frigyes-díjat a Kőszegi Várszínház nagyszínpadán

A közönség szavazott: Schneider Zoltán, a Miért pont kivi? főszereplője vehette át szombaton este a Kőszegi Várszínházban a Hollósi Frigyes-díjat.

Ölbei Lívia

Forrás: Szendi Péter

A Kőszegi Várszínház idei nagyszínpadi produkciója – együttműködésben a Rózsavölgyi Szalonnal – a Miért pont kivi? volt Őze Áron rendezésében. A közönség szavazhatott arról, ki kapja az előadás színészei közül az idei Hollósi Frigyes-díjat. Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója az utolsó Miért pont kivi? előadása után, szombaton este – a nézők
szavazatai alapján – Schneider Zoltánnak, az előadás főszereplőjének nyújtotta át a díjat Barnabé Leroux megformálásáért. A díjat Trifusz Péter képzőművész tervezte.

Schneider Zoltán a díj átvételét követően azt nyilatkozta: „Csodáltam, amit Hollósi Frici csinált a színpadon. Bármilyen szerepet játszhatott, mindig figyelni kellett rá. Minden mozdulatára, minden villanására. Azt hiszem, boldog ember volt. Boldog színész. Mindenki szerette őt.” Arról is beszélt: először játszott a Kőszegi Várszínházban, szeretett itt lenni, nehezen megy el innen, és mindent köszön Őze Áron rendezőnek, a kollégáknak, és a Kőszegi Várszínház vezetőinek, munkatársainak: „És nagyon köszönöm a közönségnek a díjat! Jövök még ide, egészen biztosan. Most már megértem, hogy Hollósi Frigyes rendre visszatért Kőszegre”, tette hozzá.

"A Hollósi Frigyes-díjat a Kőszegi Várszínház tavaly alapította, a színház fennállásának 40. évfordulóján. Annak a színművésznek adjuk át, akinek a Kőszegi Várszínház nagyszínpadi bemutatójában nyújtott alakítása a leginkább tetszett a közönségnek. Ugyanis a nézők szavaznak a Hollósi Frigyes-díjról. Hollósi Frigyes tizenhét nyáron át játszott itt. Idén lesz (már) tizenegy éve, hogy sajnos nincs köztünk. De mindig gondolunk rá, mindig emlékezünk rá. Lehet kapni nálunk a Hollósi-kávét: hosszú kávé két cukorral hideg tejjel. Így itta. És tavaly óta színházi díjjal is őrizzük a nevét, az emlékét. Először, 2022-ben Takács Katalin nyerte, aki egyébként játszott most a Miért pont kivi?-ben. Schneider Zoltánt szintén visszavárjuk Kőszegre”, mondta Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában