Csizmahajigálás

2023.07.14. 13:21

Völgyhídi Vásár huszonkettedszer

Július 15-én és 16-án, szombaton és vasárnap huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Völgyhídi Vásárt a településen.

Tóth Judit

A Völgyhídi Vásáron az idén is minden autentikus lesz, sok zenével, kultúrprogrammal

Fotó: Szendi Péter

 A kirakodóvásár szombaton 9 órakor nyitja meg kapuit a nagyrákosi tájháznál, ahol népművészek, kézművesek és őstermelők kínálják portékáikat. A rendezvény hivatalos megnyitójára 10 órakor kerül sor, előbb Németh Istvánné, Nagyrákos polgármestere köszönti az egybegyűlteket, majd V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mond beszédet. Közreműködik az Őrségi Baráti Kar. 

Fél tizenegykor kiállítás nyílik az Őrségi Festőkör munkáiból a közösségi színtérben, a tárlatot Tóth László festőművész-tanár ajánlja a közönség figyelmébe. Ezután kulturális műsorok váltják egymást: 11.30-tól bábos mesekuckó lesz Varga Krisztinával, 14 órától a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes lép fel, 14.45-től pedig a Körmendi Kastélyszínház Társulat lép színpadra Tóth Ede A falu rossza című népszínművével. 

A kovácsműhelynél Sütő Gábor tart bemutatót. Este nyolc órától az Előretolt Helyőrség ad koncertet. A futballpályán fél öttől rendezik meg a Dinamó-Torpedó KSE Budapest–Nagyrákos barátságos labdarúgó-mérkőzést, 19 órától csizmahajigáló verseny lesz, 20 órától pedig tábortűz és szalonnasütés. Vasárnap is 9 órakor nyit a vásár, ugyanekkor aszfaltrajzversenyt is rendeznek a település központjában. 

Délben traktortúra indul, 15 órakor az Őriszentpéteri Tűzoltó Egyesület tart bemutatót a futballpályán. A közösségi színtérben fél tizenegykor a Szamóca Színház Csipi-Csupi Bábszínháza várja az érdeklődőket, fél tizenkettőkor pedig ismét Varga Krisztina hívja a mesekuckóba a gyerekeket. Délután két órakor a sorkikápolnai Sorokmenti Rekettyések a Beteg a falu kanja című komédiával szórakoztatják a nagyérdeműt, három órától a Nicki Fergeteg Közhasznú Néptánc Egyesület műsora következik, majd a White Tiger RRC érkezik akrobatikusrocki-bemutatóval. 

A vásár vasárnap hat óráig tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában