Asztalkő

2023.09.03. 08:40

Szeptember első vasárnapján Május a velemi fesztiválon

Szeptemberi Május: ma 18 órakor Velemben, az Asztalkő Fesztivál programjában a Május című Szép Ernő-előadást láthatja a közönség. Játssza a celldömölki Soltis Lajos Színház.

Ölbei Lívia

Gyurkovics Zsófia és Temesi Zsolt

Fotó: Benkő Sándor

"Este van. Egy vándormutatványos nyugovóra tér az új szállásán. Egy fiú és egy leány kergetik a boldogságot a Városligetben. Valaki a bokrok között öngyilkosságra készül. Május. Valahol háború van. Rövidnadrágos kisfiúk, utcai árusok, hadiözvegyek álmodják szebbé az életet. Kis, hétköznapi nyomorok, magánylenyomatok, szárnyaló remények. A veszély megpihen a csalitban. Harsog a tavasz. Csupa halál a világ és csupa élet" - mondja az ajánló. 

Jelenet az előadásból
Fotó: Benkő Sándor

A két Szép Ernő-felvonásosból összeillesztett  előadás - dramaturg Sándor Júlia - kegyelmi állapotban született, Tárnoki Márk rendező vezetésével. Nevetés, torokszorítás, nagyszerű színészi játék. A celldömölki társulat produkcióját az Asztalkő Fesztiválon sem érdemes kihagyni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában