Vendégjáték

2023.09.16. 19:07

Szeptemberi Május - Táncba vitték a kiscsőszi közönséget

Kiscsőszre kapott meghívást a celli Soltis Lajos Színház Szép Ernő-előadása, a Május. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület invitálta játszani a társulatot - és a Táncház különleges terében, közel a közönséghez eleven és sikeres előadás született szombaton este.

Ölbei Lívia

Május a Táncházban

Fotó: VN/Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

 

"Este van. Egy vándormutatványos nyugovóra tér az új szállásán. Egy fiú és egy leány kergetik a boldogságot a Városligetben. Valaki a bokrok között öngyilkosságra készül. Május. Valahol háború van. Rövidnadrágos kisfiúk, utcai árusok, hadiözvegyek álmodják szebbé az életet. Kis, hétköznapi nyomorok, magánylenyomatok, szárnyaló remények. A veszély megpihen a csalitban. Harsog a tavasz. Csupa halál a világ és csupa élet." És ilyen ez mindig, szívfacsaróan szép és igaz. Szép Ernő két egyfelvonásosából - A hasbeszélő, Május - készült az előadás. Dramaturg: Sándor Júlia. Rendező: Tárnoki Márk. És csak száll, csak száll a társulat. 

Május Kiscsőszön is - a városligeti öngyilkosjelölt szerepében Temesi Zsolt
Fotó: VN/Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület


 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában