Koszorúzással

2024.01.29. 10:00

Kultúranapi ünnepséget tartottak Répcelakon

A magyar kultúra napjához kapcsolódóan tartottak megemlékezést és ünnepséget pénteken késő délután Répcelakon, ahol megkoszorúzták Tatay Sándor író emléktábláját, majd kulturális műsor következett.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A Nyitott Tér Kulturális Egyesület és a művelődési ház közös szervezésében megvalósuló rendezvény kezdetén a répcelaki kötődésű író emléktábláját koszorúzták meg az önkormányzati hivatal falán. Az épületet egykor az író rokonságába tartozó Dukai-Takách család birtokolta, Tatay Sándor egy évig élt a házban. Az emlékezés koszorúját Szabó József polgármester és Boros András, a művelődési ház igazgatója helyezte el. Ezt követően a művelődési házba vonultak át az ünneplők, ahol Nagy Ferencné, a Nyitott Tér Kulturális Egyesület elnökhelyettese osztott meg érdekességeket a Himnusz születéséről és a magyar kultúra napjáról. Szavait követően a mosonmagyaróvári Csütörtöki Szalon versmondó kör zenei betétekkel tarkított szavalóműsorával állt színpadra. Őket Walter Ferenc, a Magyar Állami Operaház magánénekese és Spengler Krisztina zongoraművész követte. Az est a répcelaki Ümmögő együttes műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában