Március 15.

2024.03.16. 09:20

Ők Répcelak város idei díjazottjai

Répcelakon a március 15-ei városi ünnepség a Barthodeiszky-sír megkoszorúzásával kezdődött, majd ünnepi műsorral folytatódott a művelődési házban, ahol kiosztották a 2024-es városi kitüntetéseket is.

Polgár Patrícia

Répcelakon már hagyomány, hogy a nemzeti ünnepen elsőként Barthodeiszky István 48-as honvéd hadnagy sírját koszorúzzák meg, így történt ez az idei ünnepen is.

Az emlékezők aztán átvonultak a művelődési házba, ahol az általános iskola hatodikas diákjai és a Nyugdíjas Klub énekkara adott műsort, majd Szoporyné Szabó Piroska, az iskola egykori igazgatója mondott beszédet.

Az esemény zárása - és egyben fénypontjaként - Szabó József polgármester köszöntőjét követően megkezdődött a városi elismerések kiosztása. Répcelak Városért Díszoklevelet vehetett át dr. Németh István, a Répcelak és Vidéke Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. elnöke. Szintén az elismerésben részesült Winkler Krisztina, a városi televízió ügyvezető-főszerkesztője, aki az előző napon Sajtó Nívódíjat vehetett át a Magyar Sajtó Napja alkalmából a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól Szombathelyen. A Répcelaki Sajtmesterek (Dömötör Sándor, Bokányi Kálmán, Horváth Lajos) évtizedes munkájuk elismeréseként ugyancsak Répcelak Városért Díszoklevél kitüntetésben részesültek.

Az év sportembere idén Móricz Zoltán, a tekecsapat kapitánya lett. A díjat idén első alkalommal osztották ki Répcelakon.

Köszöntötték továbbá dr. Gombay Csongor háziorvost is, aki a március 15-ei megyei ünnepségen a Vas Vármegye Szolgálatáért kitüntetés Egészségügyi Tagozatát vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában