Nagy bravúr a lányoktól

2017.11.06. 19:26

Élcsapatot vert meg a SZoESE NB I-es női kosárcsapata

SZOMBATHELY Bravúros győzelemmel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Szabó-Haklits Zsuzsanna (labdával) 21 ponttal, 12 lepattanóval, 9 kiharcolt faulttal járult hozzá a győzelemhez Fotó: Hornyák Emőke

Szombathelyi Egyetemi SE-Tatabányai KC 70-64 (23-17, 18-20, 7-14, 22-13). – Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földesi, Lovas.

SZoESE: SIMON C. 24/12, JAKUBOVICS 7, SZABÓ-HAKLITS 21/12, USZKAI 8, MOLNÁR 4. Csere: Plózer -, PANKACZI 6, Balogh -, Mezősi -, Hegedűs -, Horváth L. -, Fekete -. Edző: Szabó László.

Szabó-Haklits Zsuzsanna (labdával) 21 ponttal, 12 lepattanóval, 9 kiharcolt faulttal járult hozzá a győzelemhez Fotó: Hornyák Emőke

Élcsapatot fogadott a SZoESE, a tisztes helytállás reményében lépett pályára. Ám meglepte ellenfelét. Felváltva estek a kosarak, Simon és Szabó-Haklits nagyon elemében volt, időt kellett kérnie a Tatabányának, de maradt az irányítás a hazaiaknál. A második etapban folytatódott a nagy küzdelem, fordított a vendég, majd ismét – Szabó-Haklits vezérletével – átvette a vezetést a házigazda (20. perc: 41-37). A második félidőben rendezte a védekezését a Tatabánya, és újra előnybe került. Úgy tűnt, hogy fárad a házigazda (30. perc: 48-51). De a SZoESE nem adta fel. A fiatal Pankaczi remekül szállt be a padról, fontos pontjaival a közvetlen hajrában, a 38. percben átvette a vezetést a vendéglátó, végül kicsikarta a bravúrgyőzelmet.

Szabó László: – Hullámzó mérkőzésen az első félidőben remek támadójátékunknak, a másodikban pedig a jó védekezésünknek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. Csapatként játszottunk, mindenki tette a dolgát, és voltak remek egyéni teljesítmények is. A fiatalok is sokat tettek a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában