bajnokság

2018.04.16. 22:04

Gadó András ezüstje – és egyéni csúcsa

A szombathelyi Gadó András ezüstéremmel tért haza a Magyar Erősember Szövetség által rendezett országos erősember-bajnokság nyugat-magyarországi selejtezőjéről.

Tóth Gábor

Gadó András és a 280 kg Fotó: Orange Mobil-Galaxy Fitness

Az erőpróbán nyolc sportoló vett részt, sem súlycsoportot sem korcsoportot nem hirdettek, nyílt viadal várta a résztvevőket – a vasi színeket a szombathelyi Gadó András (Orange Mobil-Galaxy Fitness) képviselte. Öt versenyszám (nyomószám 120 kg/70 kg, traktorkerék-forgatás 350 kg, bödöncipelés 100 kg/110 kg/120 kg, izlandi kereszt 120 kg, felhúzás 280 kg) szerepelt a menetrendben, a szombathelyi sportember végül másodikként zárt. Azonban csak az első helyezett kvalifikálta magár automatikusan az országos döntőre. A 2–5. helyen végzők jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a pótselejtezőn, aminek szombaton Veresegyháza ad otthont – most úgy néz ki a helyzet, hogy körülbelül 20 erős ember versenyez majd a még kiadó nyolc döntős helyért.

Gadó András és a 280 kg Fotó: Orange Mobil-Galaxy Fitness

– Az első két számot elrontottam, így komoly hátrányba kerültem, a következő három számban viszont egyaránt második lettem – árulta el Gadó András. – Elégedett is lehetnék, mert összességében nem teljesítettem rosszul, felhúzásban például 280 kilóval egyéni csúcsot döntöttem, de mivel csak második lettem, nem értem el a célomat, nem kvalifikáltam magam az ob-döntőbe, így azért bosszankodva tértem haza. Sajnos elég sűrű a versenynaptáram, május 11-én például utazom Ukrajnába a könnyűsúlyú erősember-világbajnokságra, így egyelőre nem tudom, hogy elmegyek-e a veresegyházi második kvalifikációs körre. Ráadásul könnyűsúlyú versenyzőként nagyon nehéz a nálam erősebb ellenfelekkel megküzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában