Tájfutók lepték el a hegyet

2018.04.05. 08:00

Huszonhárom év után tért vissza Vas megyébe az ob

Huszonhárom év után ismét a Kőszegi-hegység adott otthont a tájékozódási futók hosszútávú országos egyéni bajnokságának.

Tóth Gábor

Gömbös Gyula a dobogó harmadik fokán Fotó: Máthé István

A Vas Megyei Tájékozódási Futó Szövetség által rendezett szombati versenyre több mint hatszázan neveztek. A versenyközpontot Velemben, az Alkotóház környékén alakították ki. Az erőpróba az utánpótlás-korosztályok és a felnőttkategóriák látványos tömegrajtjával indult. A szeniorok és a kísérőverseny résztvevői egyenkénti indítással vágtak neki az év leghosszabb versenyszámának. A futóknak nagy szintkülönbségekkel kellett megküzdeniük – a felnőtt férfiak 23 km-es távján például 1500 méterrel –, de tovább nehezítette a dolgukat a verseny előtti napokban érkezett esőzés, amely csúszóssá tette a meredek hegyoldalakat. Vas megyéből az Alpokalja SE, a Haladás VSE, a Sárvári Kinizsi SE és a Községi Sportkör Jánosháza tájfutói vettek részt a bajnokságon.

Az ob-kategóriákban egyet-len vasi éremnek tapsolhattak a szurkolók, F70A kategóriában Gömbös Gyula (Sárvári Kinizsi SE) nyert bronzérmet. A kísérőversenyeken viszont négy vasi sportoló is dobogóra állhatott.

Gömbös Gyula a dobogó harmadik fokán Fotó: Máthé István

Eredmények, F14B: 1. Veszelszki Márton (Alpokalja SK), 3. Hargitai Barnabás (Alpokalja SK). F16B: 3. Sarkadi Lehel (Haladás VSE). F35BR: 1. Horváth Pál (Jánosháza VSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában