Csak küzdelem volt

2018.04.22. 20:18

Súlyos sérülés árnyékolta be a Haladás-Balmazújvárost

A labdarúgó NB I. 27. fordulójában a Haladás gól nélküli döntetlent játszott a Balmazújvárossal. Gyurján Mártonnak eltörött az orra és agyrázkódást szenvedett.

Pum András

Bosnjak Predrag (jobbról) és Rudolf Gergely nagy csatát vívott Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

2. perc: Németh Márió szöglete után Grumics fejelt tíz méterről, Uzoma a bal kapufánál állva, a kapufa segítségével fejelte ki a labdát.

Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője – kényszerűségből – két helyen is változtatott az előzetesen megadott összeállításon. Mészáros Karol combhajlítóizom-sérülést szenvedett, míg Király Gábornak a pénteki edzésen egy rossz mozdulat következtében megsérült a dereka – egyelőre nem tudni, a két játékosnak mennyit kell kihagynia.

A hazai B-közép a szektorait beborító élőképpel és fergeteges szurkolással indította a mérkőzést. A csapatok pedig pörgősen kezdtek, a második percben Grumics fejesét Uzoma csak a kapufa segítségével mentette. A vasiak lendületes támadásokat vezettek, a balmazújvárosiak nehezen fékezték a rohamokat. A szombathelyiek birtokolták többet a labdát, más kérdés, hogy az akciókból komolyak nem, csak kisebb helyzetek alakultak ki. A félidő utolsó perceire visszaesett az iram és a színvonal.

Bosnjak Predrag (jobbról) és Rudolf Gergely nagy csatát vívott Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Szünet után Medgyes közeli lövésébe lépett bele egy balmazújvárosi láb. Majd az 53. percben a kánikula ellenére meghűlt a vér a szurkolókban, játékosokban. Jobb oldali beadás után a bevetődő Harsányi a kaputól négy méterre térdével fejbe találta Gyurjánt, aki eszméletlenül terült el a gyepen. A játékosok gyorsan oldalfekvésbe helyezték a kapust, hogy le ne nyelje a nyelvét. Majd érkeztek a masszőrök, később a mentők, a nézőtéren döbbent csend lett úrrá. Hosszas ápolás után Gyurjánt hordágyon vitték le a pályáról, majd a mentőautóval kórházba szállították. A kapusnak eltörött az orrcsontja és súlyos agyrázkódást szenvedett. Az ellenfél támadója kisebb vállsérüléssel és részleges bokaszalag-szakadással „megúszta” az esetet, őt hazaengedték a kórházból. A drámai események után nehezen tértek magukhoz a csapatok, majd a vasiak percekre beszorították kapujuk elé a hajdú-bihariakat. A hajrában viszont a vendégek voltak a veszélyesebbek, de fölényük nem érett góllá.

Változatos, küzdelmes, de közepes színvonalú mérkőzésen a Haladás küzdött, hajtott, de igazságos a dön- tetlen.

Michal Hipp: – Jó iramú mérkőzést vívott a két csapat, és nagyon fontos lett volna a győzelem. Sajnos sok labdát eladtunk, amelyek visszaszerzése rengeteg energiát emésztett fel. Tipikus egygólos mérkőzés volt, ám egyik csapatnak sem sikerült betalálnia.

Horváth Ferenc: – Aki ma nálunk pályára lépett, mind hős volt. Sokat volt nálunk a labda, győzelmet érdemeltünk volna. Ugyanakkor gratulálok a Haladásnak, nagyon össze van rakva a gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában