Kecskeméten

2018.06.13. 19:57

Zrínyis kézislányok fényes ezüstéremmel

A III. korcsoportos kézilabda-diákolimpia országos döntőjében ezüstérmet szerzett a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola lány-kézilabdacsapata.

Horváth Erika

Az ezüstös csapat. Elöl (balról): Török Fanni, Baranyai Emma, Czenki Lara kapus, Marton Jázmin, Temesvári Natália, Gombás Leila, Wutschi Verona. Állnak: Vers Ákos edző, Kozma Szofi, Németh Júlia, Kondákor Jázmin, Cserős Teréz testnevelő, Krilov Zita, Iván Jázmin, Molnár Nilla kapus, Juhász Luca Fotó: Zrínyi iskola

Négy labdajáték III. korcsoportos országos diákolimpiai döntőjének adott otthont Kecskemét. Vas megyéből három csapat harcolta ki a legjobbak közé jutást, mindhárom a szombathelyi Zrínyi iskolából: a lány kézilabdázók, a fi ú kosárlabdázók és labdarúgók.

Az ezüstös csapat. Elöl (balról): Török Fanni, Baranyai Emma, Czenki Lara kapus, Marton Jázmin, Temesvári Natália, Gombás Leila, Wutschi Verona. Állnak: Vers Ákos edző, Kozma Szofi, Németh Júlia, Kondákor Jázmin, Cserős Teréz testnevelő, Krilov Zita, Iván Jázmin, Molnár Nilla kapus, Juhász Luca Fotó: Zrínyi iskola

A legnagyobb esélyekkel az évek óta egyre jobb eredményt elérő, tavaly bronzérmes kézisek léphettek pályára. A Cserős Teréz testnevelő és Vers Ákos, az SZKKA edzője vezette csapatból kilencen az SZKKA játékosai, hárman az ikervári, illetve a Győri ETO utánpótlásának tagjai, ketten pedig a Haladásban kézilabdáznak. A szombathelyiek a nagyon erős mezőnyben remekül meneteltek. A Kiskunhalast 27–5-re győzték le, majd egyetlen góllal alulmaradtak a tiszavasváriakkal szemben (19–20). A Szigetszentmiklós elleni 22–18-as siker csoportelsőséget és elődöntőt jelentett. Miután a Békéscsabát imponáló magabiztossággal 24–14-re verték a zrínyisek, készülhettek a fi náléra, amelyben egyik csoporttársukkal, a Szigetszentmiklóssal kellett újra megküzdeniük. A győzelmet nem tudták megismételni, ezúttal sok hibával, görcsösen játszottak a szombathelyiek. Ötgólos hátrányból egyig zárkóztak, de már egyenlíteni, fordítani nem sikerült – a Pest megyeieké lett az aranyérem. A zrínyisek nyakába pedig ezüstérem került – kézilabdában az iskola történetének legfényesebb medálja. – Végig magabiztos támadás és agresszív védekezés jellemezte a csapatunkat, messze a legjobbat hozták ki magukból a lányok egészen a döntőig – értékelt testnevelő tanáruk, Cserős Teréz. – Sajnos a döntőben nem bírtuk el az esélyesség terhét, most nem tudtunk élni a lehetőséggel. De óriási elismerés a csapatnak a szép teljesítményért, és kívánom, hogy jövőre sikerüljön még egyet előbbre lépniük.

A fi ú kosarasok a nyolcas döntőben nem tudtak mérkőzést nyerni, nyolcadikként végeztek. Labdarúgásban húszcsapatos országos döntőt rendeztek a megyei győztesekkel. A zrínyisek egy győzelemmel (Gyöngyös 2–0) és négy vereséggel (Dorog 1–2, Felcsút 1–4, Budapest 1–2) csoportjukban negyedikek let tek. A keresztjátékban egy másik negyedik, a Békéscsaba ellen 2–0-ra nyertek, így utolsó meccsüket a 13–14. helyért játszhatták. 1–0-ra kikaptak, a 14. helyen fejezték be a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában