sport

2018.07.10. 21:30

Szombaton rajtol a tenisz Szuperliga

Szombaton megkezdi a 2018-as Szuperligaidényt a Kőszegi SE teniszcsapata – az elsődleges cél a bennmaradás.

Tóth Gábor

Egy edzést követően (balról): Koltay Árpád szakosztályvezető, Lipták János csapatkapitány, Enyedi János és Sardú Dániel játékosok Fotó: Kőszegi SE

A Kőszegi SE teniszcsapata zsinórban a harmadik, öszszességében a 12. idényét tölti a legmagasabb osztályban, a Szuperligában. A tavaly negyedikként záró vasi alakulat az idén az MTK-val, a Diego SE, valamint a Pasaréti TK gárdájával került egy csoportba (a másik csoportba a Győr, a Siófok, a Budaörs és a Metro Budapest kapott besorolást). A csoportmérkőzések során mindenki egyszer játszik mindenkivel, majd a csoportokból az első két helyen végzők a felsőházban folytatják a dobogós helyezésekért, míg a harmadik-negyedik helyezettek az alsóházba kerülnek, ahol a bennmaradásért küzdenek.

Egy edzést követően (balról): Koltay Árpád szakosztályvezető, Lipták János csapatkapitány, Enyedi János és Sardú Dániel játékosok Fotó: Kőszegi SE

– A tavalyi csapatot sikerült teljes egészében együtt tartanunk, aminek nagyon örülök – jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE szuperligás teniszcsapatának vezetője. – Sőt, erősítésként két új játékost igazoltunk: Szappanos Márton Budaörsről érkezik, Sven Lah pedig Szlovéniából – utóbbi csak akkor lép pályára, ha Jarc Rok játékára nem számíthatunk. Nehéz csoportba kerültünk, az MTK a tavalyi ezüstérme után ismét a bajnoki címre pályázik, kiemelkedik a csoportból, a ferencvárosi Diego mindig érem esélyes, az OB I-ből feljutó Pasarét pedig a hírek szerint ugyancsak jó erőt képvisel. Az elsődleges célunk az, hogy megőrizzük a felsőházi tagságunkat. A legjobb persze az lenne, ha a csoportkör után a felsőházban folytathatnánk. Szerencsére a sorsolásunk jó, kétszer játszunk otthon – várjuk a nézőket, a szurkolókat!

A Kőszegi SE szuperligás teniszcsapata: Sven Lah, Szappanos Márton, Bartakovics Marcell, Jarc Rok, Sardú Dániel, Serkédi Erik, Csontos Balázs, Enyedi János, Lipták János (csapatkapitány), Devecseri Olivér, Koltay Árpád (csapatvezető).

Az alapszakasz menetrendje: Július 14., szombat: Pasarét–Kőszeg 11.00. Július 15., vasárnap: Kőszeg–MTK 11.00. Július 17., kedd: Kőszeg–Diego 11.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában