Országos bajnokság

2019.01.16. 20:10

Nyolc érem a junior gyorskorcsolya ob-n

Szép eredményekkel tértek haza a Savaria Speedskating Team-Szombathelyi Sportiskola versenyzői a junior országos gyorskorcsolya-bajnokságról.

Tóth Gábor

Elöl (balról): Tóth Attila edző, Zsankó Petra, Mercs Abigél, Bejczi Botond, Kántor Zsófia, Mayer Márton. Hátul: Bödei Bálint, Poór Gergő, Szélinger Benjamin, Sipos János

Fotó: Sipos János

Az elmúlt hétvégén Budapest adott otthont a junior korosztálynak kiírt országos gyorskorcsolya-bajnokságnak. Az 1999 és 2010 között született korisokat felvonultató mezőnyben Tóth Attila kilenc tanítványa képviselte a Savaria Speedskating Team-Szombathelyi Sportiskola színeit. A városligeti műjégpályán megrendezett verseny mindkét napon reggel 7 órakor kezdődött, ezért a szombathelyi versenyzőknek nemcsak a hideggel és a széllel kellett megküzdeniük, hanem a hajnali utazás okozta fáradtsággal, fásultsággal is – ennek ellenére remek eredményeket értek el. A két nap alatt négy távon álltak rajthoz a versenyzők. Az idősebbek 500, 1000, 1500 és 3000 méteres távokat teljesítettek – az ezeken elért eredményeket összesítve alakultak ki a végeredmények. A legidősebb korosztálynál nem jött össze a hivatalosan is értékelhető minimális létszám, így Bejczi Botond hiába győzött, nem kaphatta meg az országos bajnoki címet.

Elöl (balról): Tóth Attila edző, Zsankó Petra, Mercs Abigél, Bejczi Botond, Kántor Zsófia, Mayer Márton. Hátul: Bödei Bálint, Poór Gergő, Szélinger Benjamin, Sipos János
Fotó: Sipos János

Eredmények. Lányok, junior B: 2. Mercs Abigél. Junior A: 2. Zsankó Petra, 3. Kántor Zsófia. Fiúk, junior D: 1. Sipos János, 4. Szélinger Benjamin. Junior C: 1. Bödei Bálint, 3. Poór Gergő. Junior B: 2. Mayer Márton. Junior A: 1. Bejczi Botond.

– Elégedett vagyok az eredményekkel, méltóképpen képviseltük Szombathely színeit az országos bajnokságon – értékelt a Savaria Speedskating Team-Szombathelyi Sportiskola vezetőedzője, Tóth Attila. – Ezzel a versennyel számunkra befejeződött a nagypályás jeges szezon – igaz a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpiára azért még készülünk. Hamarosan megkezdjük a felkészülést a görkorcsolyaszezonra, ahol hasonló sikereket szeretnénk elérni. Bizakodóak vagyunk, hiszen a sportiskola, a korcsolyaszakosztály, a szülői gárda valamint a városvezetés egyeztetésének köszönhetően hamarosan felépül egy új gyorsasági görkorcsolyapálya a Sportligetben. Ennek köszönhetően minőségibb munkát tudunk végezni a jövőben mind görkorcsolyában, mind gyorskorcsolyában – a görkorcsolya ugyanis kiváló alapot biztosít a gyorskorcsolyának, nyári időszakban tökéletes felkészülési lehetőség. És ne feledkezzünk meg róla, hogy a gyorskorcsolya olimpiai sportág – talán még olimpikonokat is kinevelhetünk a jövőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában