Országos csúcs

2019.02.21. 20:38

Egy hétvége két országos rekorddal

Egy hétvége alatt kétszer javított korosztályos (W50) országos csúcsot a gyalogló Bodorkós-Horváth Katalin.

Horváth Erika

Bodorkós-Horváth Katalin remekül kezdte a 2019-es szezonját

Fotó: Berényi Ibolya

Egy jól sikerült január végi, egyhetes spanyolországi edzőtáborozás után sérülés zavarta meg a Szombathelyi Dobó SE már 12 szenior világversenyes éremmel – köztük négy Eb-arannyal – rendelkező gyaloglója, Bodorkós-Horváth Katalin felkészülését. Ülőideg-gyulladása miatt az elmúlt hétvégi versenyekig orvosi tanácsra nem is gyalogolhatott, csak futott. Aztán kétszer is rajthoz állt – kellett a felmérő versenykörülmények között a márciusi, lengyelországi fedett pályás világbajnokság előtt. Biztatóak az előjelek.

Bodorkós-Horváth Katalin remekül kezdte a 2019-es szezonját
Fotó: Berényi Ibolya

Szombaton Bécsben, Ausztria fedett pályás atlétikai országos bajnoksága keretében megrendezett nyílt nemzetközi versenyén kezdte meg a 2019-es szezonját, ahol a hazai versenyzők mellett szlovákok, szlovének, csehek és horvátok is indultak. A 3000 méteres nemzetközi versenyt a szombathelyi gyalogló nyerte meg 15:38 perces idővel saját, tavalyi 15:53-as legjobbját megjavítva – országos csúcsot ért el a W50-es korosztályban. Vasárnap Budapesten, a magyar fedett pályás bajnokságon folytatta Bodorkós-Horváth Katalin, ahol a jóval fiatalabbak között hatodik lett 15:26,03 perces időeredménnyel. Ezzel 12 másodperccel tovább faragta a W50-es 3000 méteres országos rekordot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában