labdarúgás

2019.02.28. 20:45

Lurkós ezüstérem Ausztriából

A Lurkó UFC U9-es csapata a második, az U11-es a negyedik helyen végzett a rangos ausztriai FSR Indormaaster nemzetközi utánpótlás-­labdarúgótornán.

Pum András

Állnak (balról): Molnár Barnabás, Polgár Ádám, Vargovics Zsolt edző, Takács Dominik, Rajtosics Hunor, Reiber Marcell. Elöl: Mihók Martin, Módly Samu, Szalay Bendegúz, Szakács Benedek Fotó: Lurkó UFC

A szombathelyi Lurkó UFC képviselte megyénket a tízcsapatos ausztriai U9-es nemzetközi labdarúgó-teremtornán. Ötös csoportjában a Vargovics Zsolt és Lengyel Miklós vezette együttes az osztrák Fusballschule Raffl-t 4-0-ra verte, a szintén ausztriai Flyelaram Admirától 1-0-ra és a Stadlautól 2-0-ra kikapott, a szlovén Slovenska Bistricát 1-0-ra legyőzte. A Lurkó csoportjából a harmadik helyen jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a szlovén NK Olimpija Ljubljanát 3-2-re, majd az elődöntőben az osztrák Austria Wient 3-2-re győzte le. A fináléban aztán az osztrák Sturm Graz 3-2-re verte a szombathelyieket, akik így a másodikok lettek.

– A nagyon jól szervezett nemzetközi tornán erős csapatokkal játszottunk – mondta Vargovics Zsolt. – A csoportmérkőzéseken hullámzott a teljesítményünk. A nyolcaddöntőben egy nagyon jó szlovén csapatot sikerült lelkes és tudatos játékkal meglepnünk. Az elődöntőben fociztunk a legjobban, az utolsó pillanatokban szerzett góllal bejutottunk a döntőbe. A Sturm Graz ellen kissé bizonytalanul és lassan kezdtünk, így a grazi csapat hamar két gólt szerzett. Nagyot küzdöttünk a mérkőzés második felében, de ez csak a szépítésre volt elegendő.

Állnak (balról): Molnár Barnabás, Polgár Ádám, Vargovics Zsolt edző, Takács Dominik, Rajtosics Hunor, Reiber Marcell. Elöl: Mihók Martin, Módly Samu, Szalay Bendegúz, Szakács Benedek Fotó: Lurkó UFC

A Szűcs János ­irányította U11-es gárda is tízcsapatos mezőnyben szerepelt. A vasiak remekül kezdtek, valamennyi csoportmeccsüket megnyerték – a Fusballschule Raffl-t 4-1-re, a Flyealarm Admirát 2-1-re, a szintén osztrák Hartberget 4-1-re, a Slovenska Bystricát 2-1-re verték. Csoportelsőként kvalifikálták magukat a nyolc közé, ahol az osztrák Gleisdorfot 6-1-re győzték le, az elődöntőben viszont a Slovenska Bistricától 3-1-re kikaptak. A bronzmeccsen pedig a Sturm Graz ellen 2-1-re maradtak alul a vasiak, akik tehát a negyedik helyen zárták a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában