Triatlon

2019.06.05. 20:44

Sikeres versenyen vannak túl a vasiak

Jól szerepeltek a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői a Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon és Sprint Távú Triatlon Ranglistaversenyen, más néven a XVIII. Tisza Triatlonon.

Pum András

A serdülő lányoknál Stumpf Anna hatodik helyen végzett. Mellette Hóbor Péter edző

Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

28. alkalommal rendezték meg a triatlonversenyt, az egyik legnépszerűbb viadalt. Szombaton volt a klubcsapatok országos bajnoksága. Ott az együttesek a tavalyi eredmények alapján fordított sorrendben, egy- vagy kétperces időkülönbségekkel indultak. A versenytávot úgy kellett teljesíteni, hogy a három-öt fős csapatokból legalább három versenyzőnek egyszerre kellett áthaladni a váltózónák kijáratán.

Másnap előbb az utánpótlás 1-es korosztályos fiúcsapatok álltak rajthoz, majd délután az utánpótlás 2-es korosztályú lánycsapatok versenyeztek. A fiúk kicsit vegyes csapatot alkottak, hiszen a serdülő és gyermek korosztályos fiúk erőnlétileg és tudásban vegyesen teljesítettek. Végül a kőszegi fiúk (Neudl Gábor, Molnár Levente, Laki Barnabás, Hóbor Zalán, Hóbor Lehel) húsz csapatból a nyolcadik helyet szerezték meg.

A serdülő lányoknál Stumpf Anna hatodik helyen végzett. Mellette
Hóbor Péter edző
Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

A lányok (Pillisz Réka, Palatkás Anna, Medvegy Nóra, Kovács Anna és Hóbor Eszter) már egységesebb teljesítményt nyújtottak, így megismételték tavalyi ötödik helyezésüket. Az egyéni ranglistaverseny futamain először a gyermek fiúk mezőnyében voltak érdekeltek a kőszegiek. Mindhárom vasi induló szépen teljesített Hóbor Lehel negyedik, Laki Barnabás hetedik, Medvegy András 13. lett a 85 induló közül. A serdülők futamában a fiúk rajtoltak előbb, itt Hóbor Zalán hetedik, Neudl Gábor 37., Molnár Levente 38. helyen ért célba a 61 indulóból.

A lányoknál Stumpf Anna személyében egy kőszegi induló volt, aki jó versenyzéssel hatodik, díjazott helyezést ért el a 43 versenyző közül. A serdülők után a sprintfutamokkal folytatódott a nap. Először az elit, junior és ifjúsági korcsoportos lányok indultak egyszerre. Itt már meghatározóbb volt, hogy ki milyen pályát húzott magának az úszáson, milyen bolyban tudott tekerni.

A junioroknál Pillisz Réka 8., az ifjúságiak mezőnyében Hóbor Eszter szintén 8., Kovács Anna 11., Medvegy Nóra 15. és Palatkás Anna 21. helyen ért célba. Délután a fiúk indultak, az elit, junior és ifjúsági korcsoport szintén együtt rajtolt. Itt Thaler Levente az ifik között 19. helyen végzett.

Vasi eredmények. Gyermek fiú (85 induló): 4. Hóbor Lehel, 7. Laki Barnabás, 13. Medvegy András. Serdülő fiú (61): 7. Hóbor Zalán, 37. Neudl Gábor, 38. Molnár Levente. Serdülő lány (43): 6. Stumpf Anna. Ifjúsági lány (37): 8. Hóbor Eszter, 11. Kovács Anna, 15. Medvegy Nóra, 21. Palatkás Anna. Junior lány (14): 8. Pillisz Réka. Ifjúsági fiú (39): 19. Thaler Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában