Kamion-Eb

2019.09.16. 18:52

Kiss Norbert kétszer is dobogóra állhatott Belgiumban

Remekül teljesített Kiss Norbert a FIA kamionos Európa-bajnokság szezonbeli 6., belgiumi versenyhétvégéjén – a német Tankpool24-Mercedes kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája kétszer is dobogóra állhatott.

Tóth Gábor

Kiss Norbert boldogan, kezében a serleggel

Fotó: Kissnorbi.com

A kétszeres Európa-bajnok pilóta az összetett pontverseny ötödik helyéről várta a belgiu­mi erőpróbát – nagy harcban áll a dobogóért.

Kiss Norbert jó formában teljesített az időmérőn, századra ugyanolyan időt autózott, mint tavaly – de ez most nem az élmezőnyhöz, hanem „csak” a hatodik helyhez volt elegendő.

Az első zolderi futam egyébként eseménytelen versenyt hozott, Kiss Norbert egy helyet javított rajtpozíciójához képest, az ötödik helyen zárt. A második szombati futam viszont már sokkal kalandosabbra sikeredett: a Tankpool24-Mercedes versenyzője a negyedik helyről rajtol, végül harmadikként intette le a kockás zászló.

– Kétszer is újraindították a versenyt, mert mögöttünk, a mezőny végén balesetek voltak – számolt be az eseményekről Kiss Norbert. – Az első indításkor feljöttem a második helyre, amit tudtam is tartani, de jött az újabb piros zászló. A második újraindításnál így a második helyről indulhattam, de az ellenfeleim a rajtnál jobbak voltak, úgyhogy visszacsúsztam a harmadikra. Antonio Albacete végig támadott, de sikerült kivédekezni, vagyis meglett a dobogó, aminek nagyon örülök, fontos pontokat szereztem.

Kiss Norbert boldogan, kezében a serleggel
Fotó: Kissnorbi.com

Vasárnap már az időmérőn sejteni lehetett, hogy ismét van esély a jó eredményre: a szombathelyi versenyző ugyanis a harmadik rajtkockát szerezte meg. A versenyen pedig sikerült is megőrizni a dobogós pozíciót. A vasárnapi második futamot a hatodik helyről kezdte meg Kiss Norbert, végül negyedikként ért célba.

– A vasárnapi első futamon jól kaptam el a rajtot, meg tudtam tartani a helyemet, sőt a másodikért is harcoltam – árulta el Kiss Norbert. – Sajnos azonban Adam Lacko külső oldalán voltam, nem hagyott sok helyet, nem volt esélyem megelőzni, maradtam harmadik, de nagyon örülök a dobogónak. Az utolsó futam is jól kezdődött, sikerült előznöm a rajtnál. Aztán az első körben kétszer is keményen nekem jöttek hátulról, de nem esett komoly bajom. A negyedik helyet végig tudtam tartani, szerencsére sem defekt, sem semmilyen műszaki probléma nem jött közbe, nem is löktek ki, a tempó is megvolt, úgyhogy jó sok pontot gyűjtöttünk. Nagyon közel kerültünk a bajnokságban a harmadik helyhez!

A pontverseny élmezőnye hat versenyhétvége után (még kettő van hátra): 1. Jochen Hahn (német) 272 pont, 2. Antonio Albacete (spanyol) 187, 3. Adam Lacko (cseh) 178, 4. Stephanie Halm (német) 157, 5. Kiss Norbert 156.

Az Európa-bajnokság szeptember 28–29-én Franciaországban (Le Mans) folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában