kézilabda

2019.10.11. 18:45

A Siófokot fogadja az újonc SZKKA

Az NB I-es kézilabda-bajnokság 6. fordulójában az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a tavalyi bronzérmes, EHF Kupa-győztes Siófokot fogadja vasárnap 18 órakor Répcelakon, a Répce Sportcsarnokban.

Tóth Gábor

A Siófok bombaerős kerettel rendelkezik, hét különböző nemzet válogatottját vonultatja fel (Tomori Zsuzsanna/Magyarország, Silje Solberg/Norvégia, Simone Böhme/Dánia, Katarina Jezic/Horvátország, Andela Janjusevic/Szerbia, Joanna Drabik/Lengyelország, Gnonsiane Niombla/Franciaország). A klub tavaly megnyerte az EHF Kupát, a bajnokságot pedig bronzéremmel zárta. És abszolút esélyesként lép pályára az SZKKA vendégeként vasárnap. Az SZKKA szerdán Vácon kapott ki nagy csatában (31-28), a Siófok csütörtökön idegenben gázolta el a másik újonc Szent István SE gárdáját (39-19).

– Szerdán nagyszerűen kézilabdáztunk, nagyon közel voltunk a bravúrhoz, a hajrában buktunk el – fogalmazott Marosán György, az SZKKA mestere. – A váci teljesítményünk is jelezte, hogy jó úton járunk. Ugyanakkor sokat kivett belőlünk a meccs, Bandelier és Mayer Maja játéka is kérdéses sérülés miatt. Megpróbáltunk regenerálódni és felkészülni a következő meccsre, de hát a Siófok más szintet képvisel. Megpróbáljuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, illetve élveznünk kell, hogy világsztárok ellen léphetünk pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában