Bokaműtét után

2020.07.22. 20:00

Ligeti Dániel kihasználta a kényszerszünetet

Sikeres bokaműtéten esett át Ligeti Dániel, a Haladás VSE válogatott birkózója. Ha minden a tervek szerint halad, akkor jó egy hónap múlva már újra birkózhat.

Horváth Erika

Ligeti Dániel jól érzi magát és optimista

Fotó: Cseh Gábor

Az egyszeres Európa-bajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes nehézsúlyú szabadfogású birkózó elég régóta várt már a lehetőségre, hogy a műtőasztalra kerülhessen, de a koronavírus-járvány miatt csak az elmúlt szerdán fogadták. Viszont még jó időben ahhoz, hogy legyen esélye felkészülni az őszi kihívásokra.

– Tavaly, a csapatbajnokság döntőjében, bemelegítés közben éreztem, hogy beállt a bokám. A masszírozás csak időlegesen segített, rendszeresen visszatért a fájdalom a legegyszerűbb mozgásoknál is. Dr. Molnár Szabolcshoz, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) orvosbizottságának elnökéhez fordultam. A decemberi vizsgálatok során kiderült, hogy „szabadtestek” vannak a bokámban, ezek akadályozzák a munkát. Mivel akkor még úgy volt, hogy hamarosan Európa-bajnokság, illetve olimpiai kvalifikációs viadal lesz, abban maradtunk, hogy Tokióig várunk. De jött a koronavírus-járvány, a nagy versenyeket, az olimpiát is elhalasztották, így előrehoztuk a beavatkozást, mert most van még idő a felépülésre. A múlt szerdán volt a műtét a Honvédkórházban, jól sikerült, eddig rendben van minden, nincsenek fájdalmaim. Csütörtökön Szombathelyen lesz a varratszedés.

Ligeti Dániel jól érzi magát és optimista
Fotó: Cseh Gábor

– A sérülések egymásra rakódtak: több kis szabadtest volt a területen, s egy nagyobb. Nem egyik percről a másikra keletkeztek, évek alatt alakulhattak ki. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy beakadhatnak az ínszalagokba, zárat képezhetnek, szóval kellemetlenek.

A varratszedés után már kondizhat, úszhat, kerékpározhat, négy–hat hét után pedig már birkózhat Dani, legalábbis ezt tervezzük – nyilatkozta az MBSZ honlapján dr. Molnár Szabolcs.

– Már jövők-megyek, nem kell mankóznom sem, készen állok a gyógytornára – folytatta az egy héttel 31. születésnapja előtt álló Ligeti Dániel. – Ha ősszel be tudnak indulni a versenyek, akkor reális elképzelés, hogy azokon már indulhassak. Az országos bajnokságra csaknem három hetem lenne készülni. Addigra már az is kiderül, hogy milyen további célokat tudok kitűzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában