elhalasztották, mégis teljesítették

2020.07.06. 17:30

Verseny nélkül is vasi vasemberek

Habár a koronavírus-járvány miatt a múlt szombatra kiírt Vasi Vasember triatlonversenyt szeptember közepére halasztották, több mint negyvenen teljesítették a távot.

Pum András

Kapolcsi Imre (balról, kékben) ötletére több mint negyvenen voltak vevők

Fotó: Unger Tamás

A koronavírus-járvány miatt korábban július 4-ről szeptember 12-re halasztották a 36. Vasi Vasembert. Ám Kapolcsi Imre, aki eddig valamennyi Vasi Vasemberen rajthoz állt – azaz 35 hivatalos és egy nem hivatalos versenyen –, úgy gondolta, hogy az eredeti időpontban teljesíti a távot, és erre meghívja sporttársait, barátait is.

 

– Az eredetileg meghirdetett időpont előtt egy héttel írtam ki közösségi oldalamra, hogy akinek kedve van, induljon el a Vasi Vasember távján – mondta Kapolcsi Imre. – Egyszer már volt hasonló, 2000-ben. Akkor nem rendezték meg a versenyt, de heten teljesítettük a távot. Közülük most ketten voltak ott, dr. Temesi Zsuzsa és Dankó László. Rajtam kívül még Garami Árpád volt ott valamennyi Vasi Vasemberen, de mivel ő előző éjszaka dolgozott, nem tudott eljönni. Úgy gondoltam, hogy bár a versenyt későbbre halasztották, ettől még mozoghatunk egy jót. Meglepetésemre több mint 40-en gondolkodtak hozzám hasonlóan. A legtöbben a Vasi Triatlon SE sportolói voltak, de jöttek SZoESE-versenyzők és egyesületen kívüliek is. Közülük sokan korábban már teljesítették a Vasi Vasembert, ám akadt néhány olyan induló, aki most úszott, biciklizett, futott először ekkora távot.

 

-A Tófürdő bejárata előtt találkoztunk, megvettük a csoportjegyet, majd egy rövid beszélgetés után vízbe ugrottunk. Az 50 méteres medencében 30 hosszal teljesítettük az 1500 méteres úszótávot. Ezt követően nyeregbe pattantunk és lebicikliztük a Nárai–Pornóapáti–Horvátlövő–Vaskeresztes–Felsőcsatár–Narda–Torony–Sé távot, azaz mintegy 40 kilométert. Végül a Csónakázó-tó körül hét kört – egy kör 1450 méter – azaz valamivel több mint 10 kilométert futottunk. Mivel szigorúan nem versenyként, hanem edzésként fogtuk fel a viadalt, nem mértük az időket, nem néztük, ki lett a győztes. Ez sokkal inkább egy nagyon jó hangulatú közös sportolás volt kisebb-nagyobb csoportokban. Nyilván más volt a hangulata, mint a Vasi Vasembernek, de így is mindannyian élveztük, és szinte mindenki teljesítette is a távot. Utána hazamentünk, átöltöztünk, és az indulók egy részével egy étteremben igyekeztünk pótolni a kalóriákat és egy jó hangulatú beszélgetéssel zártuk a napot. Természetesen a szeptemberi, „igazi” Vasi Vasemberen is rajthoz állunk, ez nem is kérdés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában