Atlétika

2020.09.15. 17:48

Három nap, három siker – Bodorkós-Horváth Katalin csehországi győzelmei

Három első helyet gyűjtött be a csehországi szenior atlétikai viadalon Bodorkós-Horváth Katalin, a Szombathelyi Dobó SE gyaloglója.

Horváth Erika

Bodorkós-Horváth Katalin a 80-as évek klasszisaival, Bugár Imrével és Jarmila Kratochvílovával

Fotó: Bodorkós Tamás

Masters Europa Lovosice néven háromnapos versenyt rendeztek szenior atléták számára Csehországban. A koronavírus-járvány miatt nem volt nagy a mezőny – „csak” 21 ország 282 versenyzője állt rajthoz, de nem csak Európából, az Egyesült Államokból, Hongkongból és Jamaicából is érkeztek résztvevők. Erős volt a mezőny, minden korosztályban akadtak világ- és Európa-bajnokok, helyezettek.

Magyarországról öten vállalták az indulást, köztük Bodorkós-Horváth Katalin, a Dobó SE gyaloglója, akinek mindhárom napra jutott egy versenye – és mindháromszor első helyen ért célba. A W50-es korosztály 3000 méteres számában – felhőszakadást követően – 16:21,40 perces eredménnyel fölényesen nyert cseh riválisa előtt.

Bodorkós-Horváth Katalin a 80-as évek klasszisaival, Bugár Imrével és Jarmila Kratochvílovával
Fotó: Bodorkós Tamás

A két hosszabb távot 30 Celsius-fok feletti kánikulában rendezték. Az 5000 méteres versenyen 27:39,94 perc alatt ért célba Kata, majdnem egy perccel előbb, mint a második helyezett lengyel fedett pályás világbajnoki ezüstérmes. A 10 kilométeres távon csak a szombathelyi versenyzőnek volt egy órán belüli eredménye, 59:47-tel nyert.

A lovosicei versenynek védnöke volt a magyar származású világ- és Európa-bajnok diszkoszvető, Bugár Imre, aki jelenlétével is megtisztelte a rendezvényt, akárcsak a 80-as évek középtávfutó klasszisa, Jarmila Kratochvílová, aki máig őrzi a női 800 méter 1983-ban felállított 1:53,28-os világrekordját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában