Válogatottak között

2021.01.07. 19:00

Ekler Bendegúz megállja a helyét a Budapest Honvédban

Gyorsan beilleszkedett a válogatott játékosokkal teletűzdelt Budapest Honvéd OB I-es vízilabdacsapatába az AVUS saját nevelésű, ifjúsági világbajnoki bronzérmes pólósa, Ekler Bendegúz.

PUM ANDRÁS

20191116 Szombathely Aligátor Vízilabda Kft. (AVUS) - Metalcom Szentes E.ON Férfi OBI Osztályú Országos Bajnokság vízilabda mérkőzés Képen: Ekler Bendegúz Fotó: Unger Tamás Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

Az aligátorok saját nevelésű vízilabdázója, Ekler Bendegúz még tavasszal igazolt az AVUS-tól a Budapest Honvéd együttesébe. A 20 esztendős, ifjúsági világbajnoki bronzérmes pólós hamar megtalálta a közös hangot újdonsült csapattársaival, és ha a helyzet úgy hozza, a Honvéd húzóembere. A 15 őszi bajnokiból 14-en játszott, összesen 20 gólt szerzett. Pedig a 16 csapatos OB I hatodik helyén álló Honvédban olyan játékosok szerepelnek, mint a korábbi válogatott Decker Attila, Decker Ádám, Manhercz Ádám vagy a legfrissebb válogatott keretbe behívott Hosnyánszky Norbert.

– Meglehetősen vegyes érzéseim vannak az eddigi honvédos időszakommal kapcsolatban – mondta Ekler Bendegúz. – Összességében mindenképpen elégedett lehetek, hiszen az AVUS-hoz képest nagy előrelépés a Honvéd. Bár sok tapasztalt, nagy csatát megélt válogatott sporttársam van, viszonylag sok játéklehetőséget kaptam, még a kiélezett, szoros meccseken is számított rám Szívós Márton edző. Olykor viszont csalódott voltam, hiszen úgy éreztem, játszhattam volna még ennél is többet. Persze nagy a konku­rencia a posztomon, hiszen kapás szélsőként – két fiatal pólós mellett – Hosnyánszky Norbert és Manhercz Ádám is játszik. Amikor ideigazoltam, az volt a célom, hogy itt, tehát egy jobb csapatban is legalább olyan jól játsszak, mint Szombat­helyen. Védekezésben mindenképpen fejlődni akartam, de támadásban is volt mit tanulnom még. Előbbiben sikerült előrelépnem, viszont elöl még csiszolnom kell a befejezéseknél. A nyári Magyar Kupában kifejezetten jól ment a játék, a szeptemberben kezdődött OB I-es szezonban már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Azért a Honvéd más kávéház, mint az AVUS volt, mások az elvárások, jobbak a játékosok, a körülmények. A vezetőség elsődlegesen az ötödik helyet tűzte ki célul, ami már nemzetközi kupaszereplést ér. A hatodikon állunk, szóval teljesíthető a terv. Úgy érzem, eddig nem okoztam csalódást, ráadásul a csapattársaim hamar elfogadtak, gyorsan sikerült beilleszkednem a közösségbe. A fővárost egyelőre nem szoktam meg teljesen, pedig muszáj lesz, hiszen hosszabb távon képzelem el itt a pályafutásomat. De nincs okom panaszra, egyébként is tudtam, mit vállalok, azt, hogy itt egy új szakasza kezdődik az életemnek. A Testnevelési Egyetemre is járok, nem unatkozom. Jó helyen lakunk a párommal, a klub nem messze a Puskás Arénától bérel egy lakást. Nővérem, a világ- és Európa-bajnok paraatléta Luca is Budapesten tanul, de kissé messze tőlem, Budán lakik, így ritkán találkozunk. A terveink között szerepel, hogy a jövőben legalább hetente, kéthetente nálunk egy kis főzőcskével egybekötött beszélgetésre összejöjjünk. Ha hétvégén nincs meccsem, és tehetem, hazalátogatok, hiszen a családom, rokonságom nagy része Szombathelyen él. Természetesen figyelemmel kísérem volt csapatom eredményeit, már csak a nagyobbik öcsém, a felnőttcsapatban szereplő Zsombor miatt is képben vagyok az AVUS-t illetően. Ősszel az egyik szombathelyi meccsen még ott voltam, ám sajnos a zárt kapuk miatt már otthon és Pesten sem tudok kimenni a mérkőzéseikre. De így is nagyon drukkolok nekik, hogy minél eredményesebben szerepeljenek.

Bendegúz a fővárosban, egy jó csapatban – ifjúsági vb-bronzéremmel a tarsolyában – a válogatottság szempontjából jobban szem előtt van, mint Szombathelyen volt. Van-e realitása jelenleg a nemzeti csapat keretébe jutásnak?

– Most még nem vagyok azon a szinten, hogy a válogatott behívót várjam – szögezte le a fiatal pólós. – Ráadásul – klubomhoz hasonlóan – a válogatottban is sok kiváló vízilabdázó szerepel a posztomon. De nyilván a hosszú távú terveimben nagyon is szerepel a válogatottság.

Kiemelt képünkön: Ekler Bendegúz támadásban vár többet magától

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában