Első felvonás

2021.03.26. 19:51

Futsal MK: döntetlen

A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Haladás VSE a Nyírgyulaj vendégeként ikszelt.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

A Haladás listavezetőként érkezett az alsóházi Nyírgyulajhoz. De a házigazda nagyon megerősödött a télen.

Nyírgyulaj KSE–Haladás VSE 2-2 (1-1). – Nyírgyulaj, zárt kapuk mögött, futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés, vezette: Szűcs, Forgács (Varga).

Nyírgyulaj: Opre – Szabó Á., Vass O., Nagy B., Harmati. Csere: Dobó (kapus), Orosz, Luiggi, Matheus, Hajdu, Vlasovych, Csoma, Domokos, Lapa. Edző: Lovas Norbert.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dávid, Gerencsér, Vas Á. Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Nagy K., Horváth P., Simic, Sipos, Dróth, Sousa, Vidák. Edző: Calvo Rodgiguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Nagy B. (8.). Szabó Á. (38.), ill. Dróth (18.), Simic (40.).

A Haladás ragadta magához az irányítást. Ám a hazaiak szervezetten, keményen védekezett. Labdaszerzésekből próbáltak kontrázni, átlövésekkel, pontrúgások után veszélyeztettek. Parázs csata bontakozott ki. Bejött a hazai taktika: labdaszerzés, kontra után betalált a Nyírgyulaj (8. perc: 1-0). Fokozta a tempót a HVSE – de korán begyűjtötte az ötödik csapathibáját. Foggal, körömmel védekeztek a vendégek – és szintén gyűjtötték a faultokat. Sorra maradtak ki a vasi helyzetek. Dróth kisbüntetőből egyenlített (18. perc: 1-1). A hazaiak is tízmétereshez jutottak – ám Alasztics védett. Dróth második kisbüntetője a kapufán csattant.

Fordulás után is maradt az irányítás a Haladásnál. Gyakran vészkapus játékra állt át a házigazda – így birtokolhatta a labdát. Peregtek a percek, egyre feszültebb lett a hangulat – nem tudták kezelni az indulatokat a játékvezetők. A Haladás jól védekezett vészkapus játék ellen. Érdekes jelenetek után szerzett vezetést a Nyírgyulaj: kézzel történt labdaszerzés után vezetett kontrát, a támadás végén a vendégek a gólvonalról mentettek, de a játékvezető bent látta a labdát (38. perc: 2-1). A vasiak nem adták fel: Simic öt másodperccel a vége előtt begyötörte az egyenlítést érő gólt.

Maradt izgalom a visszavágóra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában