Kiestek a zöld-fehérek

2021.05.10. 20:49

Futsal: kupabúcsút ért a Haladás-döntetlen – fotógaléria

Nem jutott a négy közé a futsal Magyar Kupában a Haladás – a negyeddöntő visszavágóján 3-3-as döntetlent játszott a Nyírgyulajjal.

Pum András

Haladás-Nyírgyulaj , futsal, 20210510, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE–Nyírgyulaj KSE 3-3 (2-1). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, futsal Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó, vezette: Kubicsek, Juhász (Kondákor).

Haladás VSE: Gyimesi – Kovács M., Nagy K., Sipos, Henrique. Csere: Hajmási, Vas, Vidák, Horváth P., Simic, Gerencsér. Edző: Calvon Rodriguez Juan Ramon.

Nyírgyulaj: Opre – Baptista, Ferreira, Vlasovic, Lapa. Csere: Csoma, Orosz, Nagy B. Edző: Lovas Norbert.

A szombathelyiek sok hiányzóval várták a mérkőzést, Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Dávid Richárd, valamint Darrieer játékára sem számíthatott Calvon Rodriguez Juan Ramon vezetőedző. A párharc első meccse kemény, kiélezett csatát és 2-2-es végeredményt hozott. Érdekesség, hogy az alapszakaszban is 2-2 lett a Nyírgyulajon rendezett mérkőzés eredménye, míg hazai pályán 5-2-re nyert a Haladás.

 

Álomszerűen indult a kupamérkőzés a szombathelyiek számára. Ugyan a nyírgyulajiak kezdték a meccset, de el is veszítették a labdát, Nagy Kevin megszerezte, majd balról a hosszú sarokba bombázott (1-0). Nem sokáig örülhettek a hazaiak, a vasiak is eladták a labdát, Baptista először a bal kapufát találta el, a kipattanót viszont a jobb sarokba bombázta (1-1). Változatos, élénk volt a meccs, majd a 12. percben Horváth jobb oldali passzát a hosszún érkező Simic egy védővel a nyakán a jobb sarokba gyötörte (2-1). A hazaiak jóval veszélyesebben játszottak ellenfelüknél – tovább növelhették volna előnyüket, ám két ziccert is elhibáztak.

A vendégek igyekeztek körbeadogatni a szombathelyi védőfalat, de nem jutottak komoly lövőhelyzetbe. Vagy ha igen, Gyimesi védett. Szünet után a vendégek kezdtek jobban, a 24. percben Orosz jobbról, a jobb sarokba lőtt (2-2). Egy perc múlva Nagy Bence fordult le védőjéről, majd a jobb sarokba helyezett (2-3). Kiszakadt a gólzsák, a másik oldalon Henrique lőtt távolról, szép mozdulattal a jobb sarokba (3-3). A vasiak mentek előre, helyzeteket dolgoztak ki.

A véghajrára a hazaiak edzője lehozta a kapust is, de hiába támadtak öt a négy ellen a vasiak, nem sikerült megszerezniük a final fourt érő győztes gólt. Gólszerzők: Nagy K. (1.), Simic (12.), Henrique (26.), illetve Baptista (3.), Orosz (24.), Nagy B. (25.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában