Frissen Vasból

2021.05.06. 14:57

Ligeti Dániel elődöntős – az olimpiai kvótáért birkózhat

Egy győzelemre van a tokiói ötkarikás játékoktól a Haladás VSE 125 kg-os szabadfogású birkózója, Ligeti Dániel a bulgáriai olimpiai kvalifikációs versenyen.

Horváth Erika

Fotó: VN-archív

A szabadfogásúak 125 kg-os súlycsoportjában Ligeti Dániel a nyolcaddöntőben kezdett, ahol biztosan, 4-0-ra legyőzte a Puerto Ricó-i Merrill-t. A negyeddöntőben az üzbégek ifjú titánjának, Nurmuhamedovnak semmi esélye sem volt a Haladás rutinos birkózója ellen, csak az első menetet tudta kitölteni a szőnyegen, Ligeti látványos akciókkal, technikai tussal (12-0) nyert. Ezzel bejutott a magyar idő szerint 18-20 óra között rendezendő elődöntős programba, ahol az orosz Kozirev lesz az ellenfele. A győztes nemcsak a pénteki fináléba jut be, hanem kvótát is szerez a nyári tokiói olimpiára.

Sajnos a 86 kg-ban szereplő ifj. Veréb István lemarad az idei ötkarikás játékokról. A 33 esztendős kétszeres olimpikon jól, két szép győzelemmel kezdett; a selejtezőben a görög Savvoulidist győzte le 3-0-s vezetés után 3-2-re az utolsó percre kiélesedő találkozón, majd a nyolcaddöntőben a tádzsik Kodirovval még biztosabban bánt el, 6-1-re nyert. A legjobb négybe azonban már nem jutott be, a korábban a legnagyobb sikereit – közte vb-ezüstöt is – 74 kilóban elérő japán Takatonit nem tudta befékezni, két és fél perc után a japán technikai fölényével ért véget a találkozó (0-12).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában