Kamionos Eb

2021.08.28. 10:01

Csehország következik – Kiss Norbert futamgyőzelmekért szeretne harcolni

A hétvégén Csehországban. Most versenypályáján folytatódik a kamionos Európa-bajnokság.

Tóth Gábor

Az idei sorozat a Hungarorin­gen kezdődött, még június közepén. A Révész Racing szombathelyi pilótája, Kiss Norbert remekül versenyzett, két futamot is megnyert. Aztán a mezőny Németországba tette át a székhelyét, de a nürburgi verseny a heves esőzések, viharos időjárás miatt elmaradt. Következett egy rövid nyári szünet, hétvégén pedig már Csehországban versenyeznek a kamionosok.

Munkás időszak van a csapatok mögött, ugyanis módosították a versenygépekre vonatkozó műszaki előírásokat, így a gépeken sokat kellett változtatni.

– Át kellett építeni a levegő­rendszert a fékekhez. Sokat dolgoztunk a megbízhatóság érdekében, hogy ne legyen műszaki problémánk, és fokoztuk a pilóta védelmét is. Ezeket sajnos majd élesben tudjuk csak kipróbálni, de optimisták vagyunk, hogy az átalakítások jól sikerültek, s bízunk benne, hogy Kiss Norbert az első helyért csatázhat – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

A változtatásokra azért volt szükség, mert a Hunga­roringen az egyik versenygép fékhiba miatt nekiütközött a szalagkorlátnak, ezért a szervezők kötelezték a csapatokat az átalakításra.

– Köszönöm a csapatnak a sok munkát a nyári szünetben. Megpróbálok mindent megtenni azért, hogy a hungaroringi lendülettel folytassuk a szezont és futamgyőzelmekért harcoljunk – fogalmazott Kiss Norbert.

Az Eb élmezőnye, pilóták: 1. Sascha Lanz (német) 40 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 32, 3. Kiss Norbert 30, 4. Jochen Hahn (német) 27.

Szombaton 15.15-kor rendezik a hétvége első, 17.35-kor pedig a második futamát. Míg vasárnap 15.50-kor, valamint 16.40-kor állnak rajtrácsra a kamionok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában