Frissen Vasból

2021.08.22. 20:46

Haladás VSE: kettőből kettő!

A szombathelyi futsalosok második mérkőzésüket is megnyerték az Albániában zajló UEFA Bajnokok Ligája-selejtező minitornán.

vaol.hu

Differdange – Haladás 3:4 (2:1)

Gólszerzők: Dróth Zoltán (13, 24.), Vas Ádám (35.), Dávid Richárd (38.), illetve Da Silva Bocum (13.), Teka (17. bü., 36.)

Az első 10 percben még csak kóstolgatták egymást a felek, a 12. percben azonban felgyorsultak az események. Előbb büntetőt hibázott a Hali Longó révén, majd pár másodperccel később Da Silva büntetett a túloldalon, vezetéshez juttatva ezzel a luxemburgi csapatot. Sokáig nem örülhetett a Differdange, ugyanis még ebben a minutumban Dróth egalizált. Az első félidő hajrájában aztán Dróth is elpuskázott egy büntetőt, amit nem sokkal később újfent büntetett a Differdange, Teka találatával ismét a luxemburgiaknál volt az előny.

Szünet után kipirosozták az ellenféltől Reis Lemost, majd jött Dróth és találatával 2:2-re módosította az állást. A feszült hangulatban repkedtek a sárga lapok, amelyek gyűjtésében a Differdange járt az élen. Vas Ádám a 35. percben lőtt góljával még idegesebbé tette a luxemburgiakat, akiket Teka tartott meccsben, ugyanis egy perccel a szombathelyi találat után ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. A mindent eldöntő találatot Dávid Richárd vitte be a 38. percben, így alakítva ki a 4:3-as végeredményt. A lapok gyűjtésével ezt követően sem hagyott fel a Differdange, Teka is besárgult, Da Silva pedig Reis Lemos sorsára jutott, idő előtt kellett elhagynia a pályát. A Hali így heroikus küzdelemben gyűrte le luxemburgi ellenfelét is, így továbbra is 100 százalékos az albániai BL-minitornán.

A szombathelyiek legközelebb kedden lépnek pályára a házigazda, Tirana gárdája ellen 20 óra 30 perctől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában