Frissen Vasból

2021.08.03. 14:00

Vajon az új seprű jól seper majd? – Munkába állt a körmendi kosarasok új ügyvezetője

Egy hónapja látja el az ügyvezetői teendőket az Egis Körmend kosárcsapatánál Kozma Gergő. Mozgalmas időszak volt ez a fiatal klubvezető számára, de mostanra már kész a keret. Napról napra közelebb van a felkészülés kezdete, ezzel együtt a bajnoki rajt is – így feladat a következőkben is lesz bőven.

Tóth Judit

Fotó: VN/Jámbori Tamás

Az elmúlt pár hét a keret kialakításáról szólt az Egis Körmend NB I.-es kosárcsapatánál. Négy légióst szerződtetett a klub: három amerikait Kamau Stokes, Maliek White és Wesley Gordon személyében és egy szerb játékost, Stefan Savicot. Magasposzton a magyar állomány is er ősödött, Krivacevic Marko érkezett, de voltak távozók is, mégpedig Németh Ákos és Tóth Norbert. – Kész a keretünk, ez már nem változik a bajnokság kezdetéig – mondta elöljáróban Kozma Gergő. – Augusztus 16-án kezdi meg a felkészülést a csapat, a légiósaink addigra mind megérkeznek. Az első edzések Körmenden lesznek, majd elutazunk egy tíznapos hazai edzőtáborba. Ettől azt várjuk, hogy minden szempontból összekovácsolódjon a csapat. Két tornán biztosan részt veszünk a bajnoki nyitány előtt.

Szeptemberben a szomszédvári Göcsej Kupára indulunk, ez már hagyomány. Csakúgy mint a hazai rendezésű Mogyorósy Szilárd-emléktorna, amelyet szeretnénk megtartani két magyar és két külföldi csapat részvételével. A klubvezető kiemelte, hogy a tavalyinál szerényebb költségvetésből gazdálkodik a csapat, ennek ellenére bízik abban, hogy jól sikerült a játékosok kiválasztása. Előzetesen nehéz bármit is mondani arról, milyen lesz a következő idény körmendi együttese. Azt az előttünk álló hetek, hónapok mutatják majd meg, mennyire tud igazi csapattá érni a játékoskeret.

– Látjuk persze mi is a mozgást, azt, hogy melyik csapat kivel erősít – folytatta az ügyvezető. – Nyilván lesznek kiemelkedőbb egységek, ez mindig így van, de mi csakis magunkkal foglalkozunk. A célkitűzésünk az, hogy az alapszakasz végén az első ötben legyünk és a középszakaszban a felsőházban folytassuk majd a küzdelmeket. A bajnokságban azt is szeretnénk elérni, hogy Durázi Krisztofer és Krivacevic Marko szerepe stabil legyen a csapatban. Emellett dolgozunk olyan tehetséges fiatalok beépítésén, mint Takács Kristóf, Balogh Máté, Kenéz Csaba, Kiss Mátyás és Habel Andrich Clemens. Oroszi Bencével nem tudtunk megállapodni, de továbbra is marasztaljuk, hiszen úgy véljük, hogy tehetségét Körmenden tudná leginkább kibontakoztatni. Az említett játékosok mind tagjai voltak a bajnokságot nyert U20-as csapatnak, felnőtt pályafutásuk elején vannak, így igyekszünk számukra minél több lehetőséget, játékpercet biztosítani.

Hogy ki kerül egy adott mérkőzésen a nagycsapatba, azt a hozzáállás, a pillanatnyi forma alapján Antonis Constantinides vezetőedző és a szakmai stáb dönti majd el. A ciprusi szakember mellett Kocsis Tamás lesz majd a másodedző, aki komolyan bizonyított az elmúlt években a körmendi utánpótlás-nevelésben. Ennek a munkának fénypontja volt a júniusi bajnoki győzelem az U20-asokkal, így a tréner nem is hagyja el ezt a csapatot, továbbra is ott lesz az ifistákkal, segítője Palánk Bálint és Németh Levente lesz. Utóbbi sportmunkatársként is szerepet kap a felnőttcsapatnál – a bizalom nem véletlen, Levente sokat és hatékonyan dolgozott a videóelemzésekkel és egyéb háttérfeladatokkal az elmúlt szezonban. Az alapozási időszakra érkezik majd egy külföldi erőnléti edző is.

A Körmend ügyvezetője végül azt is elmondta, hogy tervezik a bérletes szurkolók kompenzálását. Az előző szezon nagyon korán véget ért a drukkerek számára, a koronavírus miatt nem lehetett sporteseményekre menni, így a megvásárolt bérletek szinte kárba vesztek. Olyan konstrukció kidolgozásán fáradoznak a klubnál, amely valamilyen szinten kárpótolja az elkötelezett szimpatizánsokat. A szurkolókat egyébként nagyon várják vissza a lelátókra, hiányoztak az elmúlt szezon során, biztos, hogy jelenlétük, sokat segített volna a csapatnak a nehezebb mérkőzéseken. Végül még egy hír: készül az új és modern weblap, a következőkben majd azon lehet tájékozódni a csapattal kapcsolatos hírekről.

Kiemelt képen: Kozma Gergő, az Egis körmend NB I.-es kosárcsapatának ügyvezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában